Keresés
-18O
Győr
2019.10.18., péntek (Lukács)

Szedné a sátorfáját a TESCO az országból

Offmedia- 2016.08.24. 09:54
916
Az TESCO londoni anyavállalatának egyik illetékese megerősítette: eladósorba kerülhet a magyar hipermarketlánc - írta a Magyar Idők.

Forrás:Getty/Europress

A M.I. információi szerint a tulajdonosok a Tesco Europát egészben kívánják értékesíteni, vagyis a négy országban működő kelet-közép-európai régiós vonalat. Az eladás döntésében a Brexit, valamint az év elején kiszivárgott, újabb leépítésekről szóló belső dokumentum is közrejátszott.

A lapnak ezzel szemben a Tesco Global Áruházak Zrt. tagadta a budaörsi központ megszűnését, habár az eladótér szűkítése napirendi téma az üzletnél, fejlesztés címén.

A Magyar Időkkel azt is közölte a Tesco londoni központ megbízottja, hogy ha érkezik egy értékelhető ajánlat az eladás megvalósításához, azonnal rábólintana az anyavállalat. A neve elhallgatását kérő megbízott azt is mondta, hogy a központi terv az, hogy a kelet-közép európai régióban működő magyar, lengyel, cseh és szlovák leánycégeket egyszerre, egy csomagban értékesítenék a tulajdonosok, mivel így kifizetődőbb. Ennek érdekében történnek az átalakítások is, valamennyi érintett országban...

A Tesco Europa-csoportban a forgalmat nézve, a magyarországi áruházak hozták a legtöbb nyereséget, megközelítőleg 13 milliárd forintot. A bennfentes szerint, az esetleges kivonulás előkészítő lépése lehet a készletszűkítés, az üzletek méretének csökkentése, illetve a korábban több mint húszezer magyart felmutató állomány alacsonyan tartott bérének fokozatos leépítése is.

A Magyar Idők megkereste a hazai Tesco vállalatot az ügyben, akik leszögezték, hogy nincs tervben a budaörsi központ bezárása. Ugyanakkor azt elismerték, hogy jelenleg felülvizsgálják az irodai folyamatokat, a feladatok összetettségének csökkentéséért és az irodai működés egyszerűsítéséért. A cél a hatékonyabb és egyszerűbb folyamatok kialakítása, amelyek megkönnyítik a négy régiós központi iroda együttműködését - közölte a vállalat.

Magyar Idők nyomán


Hozzászólások