Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

Tízezreket utalnak a magyar családoknak: ma indul a pénzosztás

Offmedia- 2017.08.24. 08:38
1726
A jellemzően hó eleji időpont helyett már ma megkezdik a családi pótlékok kifizetését. A konkrét dátumok, illetve összegek.
A Pénzcentrum gyűjtötte össze, hogy pontosan mikor is érkezik és mekkora összeg a magyar családokhoz.Mint ismert, a kormány döntése alapján a jellemzően hó eleji időpont helyett már augusztus 24-én,. vagyis ma megkezdik a családi pótlékok kifizetését. Ez azt jelenti, hogy augusztus 24-én indul a postai kézbesítés, és augusztus 25-én utalják azoknak, akik bankszámlára kérik a folyósítást. Az folyósító (ONYF) honlapján elérhető időpontok természetesen csak tájékoztató jellegűek, a bankszámlákon jellemzően 1-2 nap alatt írják jóvá az összeget, míg a postai kifizetés 4-5 munkanapot is igénybe vehet.

A családi pótlék összege amúgy a gyermekek számától, a család szerkezetétől és a gyermek egészségi állapotától függ. A lap infografikáján látszik, hogy ki mekkora összegre számíthat 2017-ben. De a példa kedvéért, egy három gyermeket nevelő család 3-szor 16 ezer forintot, azaz 48 ezer forint családi pótlékot kap a következő napokban.
Forrás:Pénzcentrum

Hozzászólások