Keresés
5O
Győr
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Tovább csökken az iparűzési adó Győrben

Erdélyi József Attila- 2016.11.09. 11:44
277
Borkai Zsolt polgármester a következő közgyűlésen előterjeszti majd azt, hogy a város iparűzési adójának újbóli csökkentése történjen meg 2018. január 1-jétől. Ezt szerdán jelentette be egy sajtótájékoztató keretében.

„Az iparűzési adó 1,8 százalékról 1,6 százalékra való csökkentését terjesztem a novemberi közgyűlés elé.” - jelentette be Borkai Zsolt (j) polgármester szerdán.

Ezt teszem mindazért, mert az elmúlt időszakok lépései mind azt mutatták, hogyha a város pozitívan áll a gazdaságfejlesztéshez, akkor meghallja a kis, közép, mikro és nagy vállalatok igényeit. Ez további sikereket tud hozni a városnak -
mondta a polgármester.

A mostani lépés azt fogja jelenteni, hogy két milliárd forintot fognak ott hagyni a vállalkozásoknál, így több mint 10%-os tehercsökkentésre számíthatnak majd a gazdasági élet szereplői.

Az intézkedéstől azt várják, hogy még élénkebb és komolyabb gazdaságfejlesztés történjen. A tervek szerint, ez újabb vállalkozásokat fog generálni és több szakmai fejlesztést fognak véghez vinni, ezáltal a városnak az iparűzési adóként befizetett összege nem fog csökkenni.

Országszerte és a városban is gondot okoz a munkaerőhiány, ezért Borkai abban bízik, hogy ezzel a két milliárd forinttal a vállalkozásfejlesztések enyhíteni tudják majd a fennálló problémát, például a lakhatási támogatással.

Győrben legutóbb 2014 januárjában csökkentették az iparűzési adót, akkor 2%-ról 1,8-ra. A mostani előterjesztéssel ez a szám 1,6 százalékra redukálódna. A javaslatról a november végi közgyűlésen döntenek majd.

Ugyanakkor, a sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a betelt Ipari Parkot tovább szeretnék bővíteni…

Hozzászólások