Keresés
6O
Győr
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Váratlan húzás: 550 Audis dolgozónak kell decembertől Pozsonyban dolgoznia

Váratlan húzás: 550 Audis dolgozónak kell decembertől Pozsonyban dolgoznia

Erdélyi József Attila- 2016.10.25. 12:44
3926
Az Audi Hungaria Győrben dolgozó munkatársait hétfőn értesítették arról, hogy decembertől az Audi Q3 2018-ban kezdődő sorozatgyártásáig 550 ember a Volkswagen Konszern pozsonyi járműgyárában fog dolgozni - írja a Kisalföld honlapja.

Kényszerű lépés ez a gyár felől, hiszen egy műszak pár hét múlva kiesik. A kiküldetésre azért van szükség, hogy a dolgozókat megtartsák.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője a Kisalföld információit megerősítette: 750, a járműgyártásban dolgozó munkatársat érint a lépés, de közülük 200-an az Audi Hungarián belül dolgoznak december elejétől – a motorgyártásban.

Az 550 szakembert naponta hat vonalbusszal szállítják majd a szlovák fővárosban működő gyárba, illetve onnan vissza. Aki azonban szeretné, az Audi munkásszállóját is igénybe veheti. A kiküldetés tehát 2018-ig tart – addig, amíg a Q3-as sorozatgyártása elkezdődik Győrben és várhatóan ismét szükség lesz mindhárom műszakra - írja a lap.

Forrás:Getty/Europress

A magyar munkatársakat Pozsonyban szintén a  jármű- gyártásban alkalmazzák, a vállalat pedig azt reméli, hogy közben olyan tapasztalatokat is szereznek, amelyeket majd itthon is kamatoztatni tudnak.

Pozsonyban öt márkát gyártanak: Volkswagen Touareget, az Audi Q7-et, a Volkswagen up!-ot, a Skoda Citigót és a Seat Miit.

Meg kell jegyezni, hogy a Pozsonyi munka is kiküldetésnek számít, így a dolgozóknak 20 eurós napidíj jár az itthoni fizetésükön felül.

Nem először történik a gyár történetében hasonló akció, hiszen korábban, az A3-as modellek győri felfuttatásakor száz szlovákiai munkavállaló dolgozott háromnegyed évig Győrben. Magyar munkatársak pedig 2013-ban dolgoztak Barcelonában – akkor egyébként épp a Q3-as modelleken.

Forrás: kisalfold.hu


Hozzászólások