Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)

120 ezer egynyári növény díszíti Győrt

Offmedia- 2017.05.20. 10:07
990
A korábbi évekhez képest mintegy 30 százalékkal több egynyári növényt ültetnek és két, az EYOF-hoz kapcsolódó tematikus virágképet is kialakítanak.
Több mint 75 ezer egynyári palántát ültet el ezekben a hetekben a GYŐR-SZOL Zrt. a városban kialakított 62 virágágyásba a szokásos éves virágosítási akció keretében. A fentieken túl 31 virágoszlop, 8 virágpiramis és mintegy 300 ültetőkonténer, virágláda áll majd a közterületeken.

Ezen túl, kapcsolódva a július 23. és 29. közötti Európai Ifjúsági olimpiához, két új virágágyásban is gyönyörködhetnek a győriek ezen a nyáron. Az egyik Hugoo-t, az esemény kabalaállatát formázza, a másik pedig az EYOF logójának stílusában formázza meg a Győr feliratot. Az első a Rába Quelle fürdő előtt, a második az 1-es főút Győrből Budapest felé vezető szakasza mellett lesz. A két virágágyásba 6500 palánta növekedhet. Az idén a tavalyihoz képest 30 százalékkal több egynyári növény virágzik majd Győrben.

Több virágoszlop is lesz, mégpedig 25 új díszíti Győrt. Mindent figyelembe véve a közterületi virágágyásokban, a  virágoszlopokban, az ültetőkonténerekben, a tematikus virágképekben illetve a sportrendezvények környezetében több mint 120 ezer egynyári növényben gyönyörködhetünk idén. A kiültetett virágok többsége kúpvirág, legényvirág, kakastaréj, büdöske, petúnia, begónia, porcsinrózsa, illetve néhány külföldi növény.

Hozzászólások