Keresés
-18O
Győr
2020.12.01., kedd (Elza)

2026-ban szabadult volna a Győrben megszökött rab

Offmedia- 2017.09.15. 10:40
12896
A szakértők szerint még Győrben lehet, családjával aligha veszi fel a kapcsolatot. Minden bizonnyal gondosan előkészítette szökését.
A 33 éves férfi 50 méter futás után levette a rabruháját. A ruha alsó és a felső része is előkerült, egymástól ötven méterre. A több erőszakos bűncselekményért büntetett Zvezdovics Krisztián 2013 óta ül, és mint a Bors írja, 2026-ig lett volna börtönben.
Forrásuk szerint valószínűsíthető, hogy nem spontán akcióról van szó, Zvezdovics készülhetett rá. Faragó Péter, az elítélt ügyvédje azt mondja, hogy segítőjének is kellett lennie.
Késes benzinkútrablás, botos támadás, lopások írhatók a szökött rab számlájára. Ha elfogják, a szökés miatt csak három évet rakhatnak hozzá a büntetéséhez.


Zvezdovics Krisztián kétgyermekes apa, de a megkérdezett szakértők szerint aligha keresi fel őket menekülése közben. Párjával már nincsenek együtt. Mint tegnap megírtuk, több vélemény szerint is még Győrben bujkálhat. A férfi győri, két Facebook-profilja szerint itt is született, tehát jól ismeri a várost.

Forrás:TV2
A Kisalföld szerint a rab kedden egészen Pinnyédig szaladt, a pinnyédi erdős részig 4,7 kilométert tehetett meg menekülése során.

Zvezdovics a sopronkőhidai börtönben töltötte büntetését, magatartásával nem volt probléma. Tarjányi Péter rendőrségi szakértő szerint a szökevények 90 százalékát egy-két na­pon belül elfogják, ritka az olyan eset, amikor alapos előkészítés előzi meg a szökést, és a menekülőt olyan pénzügyi háttér segíti, amely elegendő lehet a huzamosabb rejtőzködésre, illegalitásra. Tarjányi valószínűsíti, hogy Zvezdovics sem élvezheti sokáig a szabadságot.

Forrás:Facebook
A rendőrség kéri, hogy aki a 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi u. 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját a 06-96/417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú" zöldszámát, illetve a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Hozzászólások