Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

A győri az ország egyik legtisztább levegője

Offmedia- 2017.01.25. 14:22
4610
Az elmúlt öt évben nem kellett szmogriadót elrendelni
Január úgy indult, hogy a hazai nagyvárosok közül sok helyen szmogriadót kellett hirdetni, illetve jelenleg is érvényben van Budapesten, nem kis felfordulást okozva. Pécsett, Nyíregyházán is volt szmogriadó. Csütörtöktől kisebb javulás várható, de a hétvégére megint rosszabbodik a helyzet, mondják a meteorológusok.

Nyugat-Magyarországon minden rendben, ahogy az alábbi térképen is látszik...

Forrás:Idokep.hu
...inkább Kelet-Magyarország fulladozik a füstködben.

Győr a jó helyek közé tartozik. Tudjuk, hogy a Kisalföld szeles hely, így errefelé könnyebben tisztul a mérgező levegő. Kíváncsiak voltunk, hogy mit mutat a tendencia - a múlt is igazolja, városunk levegője tiszta.

"Győr Megyei Jogú Város területén az elmúlt öt évben nem kellett elrendelni a füstköd-riadó terv riasztási illetve tájékoztatási fokozatához rendelt intézkedéseket" - tájékoztatta az Off Médiát a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal részéről Dunst Eszter sajtómunkatárs.

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) honlapján részletes adatok vannak több évre visszamenőleg. Győr levegője nem lett rosszabb az elmúlt években, pedig ugyebár egy iparosodott városról van szó.

Győr aktuális légszennyettségi mutató EZEN az oldalon találhatóak.

Forrás:Legszennyezes.hu

Persze a legtisztább nem mindg tiszta. Íme, korábban írtuk:


Hozzászólások