Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • A győri önkormányzat anyagi támogatást nyújt a közalkalmazottaknak karácsony előtt

A győri önkormányzat anyagi támogatást nyújt a közalkalmazottaknak karácsony előtt

Erdélyi József Attila- 2016.11.18. 11:42
2616
A győri önkormányzat 130 millió forint értékben nyújt egyszeri juttatást az ünnepek előtt a 2500 közalkalmazottnak.

Pollreisz Balázs bal oldali önkormányzati képviselő, még október 19-én a győri közgyűlésen javasolta azt, hogy a közalkalmazottak kapjanak egyszeri 100 ezer forintos támogatást még az ünnepek előtt. Borkai Zsolt polgármester akkor azt mondta: „Megnézik, mit tehetnek!”.

Csütörtökön az MSZP-s képviselő a Győri Baloldal Facebook oldalán egy videót tett közzé, melyben elmondja, hogy a héten tartott bizottsági üléseken rákérdezett, hogy az általa javasolt támogatás hogy halad, illetve van-e már valami fejlemény az ügyben. Pollreisz Balázs elmondása szerint értetlenkedve fogadta a többi képviselőtárs a kérdést, ugyanis szerintük a polgármester nem tett ilyen kijelentést az októberi közgyűlésen. Pollreisz szembesítette őket a Kisalföld tudósításával, melyben feketén-fehéren szerepel az, hogy: „Borkai Zsolt polgármester (Fidesz–KDNP) azt mondta, megnézik, mit tehetnek.”

Miután a szembesítést megtörtént, kicsit finomítottak a kijelentéssel kapcsolatban és azt mondták: „Akkor a polgármester, majd ad rá választ!”

A videóban elhangzottak szerint Pollreisz nem érte utol Borkait, hogy megkérdezze tőle személyesen is, hogy milyen tempóban halad a javaslat…

Borkai Zsolt polgármester és Domanyik Eszter az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának vezetője.

Pénteken a győri Városházán sajtótájékoztatót tartottak, ahol Borkai Zsolt kijelentette : a győri önkormányzat az ünnepek előtt anyagi támogatással segíti a közalkalmazottakat. A lépéssel a dolgozók megbecsülését kívánják kifejezni.

Ennek tükrében Pollreisz javaslata nem vált köddé, csak egy kicsit átalakult, mégpedig a támogatás összegét tekintve. A győri 2544 közalkalmazott közül 1036 fő havi keresete nettó százezer forint vagy az alatti, így ők egyszeri ötvenezer forintos támogatásban részesülnek még karácsony előtt. A többi 1508 fő harmincezer forintos fejenkénti bontásban kapja meg a juttatást, melyben az intézményvezetőnek differenciálási lehetősége van.

A polgármester elmondta, hogy a javaslatot a jövő heti közgyűlés elé terjeszti, így még novemberben elfogadhatja a testület. A városvezetés egyébként, az anyagi támogatást gondolta a legjobb megoldásnak, hogy tettekben is kifejezzék a közalkalmazottakba vetett bizalmat és nagyrabecsülést.

Hozzászólások