Keresés
-18O
Győr
2019.03.25., hétfő (Irén, Írisz)

A győri óvodákban és iskolákban is készülnek a tanévkezdésre

Offmedia- 2016.08.30. 14:41
409
A 2016/2017. tanévben is folytatódnak a rendőrség bűn- és balesetmegelőzési programjai Győr-Moson-Sopron megye óvodáiban és általános iskoláiban.

A jövő tanévben is tovább folytatódnak a rendőrség OVI-ZSARU, DADA és ELLEN-SZER programjai. A DADA programban Győr-Moson-Sopron megyében 7 mentor, míg a középiskolások részére meghirdetett ELLEN-SZER-ben 4 rendőr oktatja a fiatalokat - az e tevékenység elvégzésére szerződött iskolákban - prevenciós ismeretekre. Az oktatók a tanév elején - lehetőség szerint - minden új osztályban ellátogatnak a szülői értekezletekre, ahol a szülőkkel megismertetik a program lényegi elemeit. Megyénkben összesen 19 oktatási intézményben lesz elérhető a DADA és ELLEN-SZER program. Minden intézményben - kettő kivételével - hosszú évek óta folyamatos e programok lebonyolítása.

Forrás:police.hu

Fentieken túl megyénkben a rendőrség bűnmegelőzési tanácsadói is megkezdték munkájukat az új tanévben. Az előző évekhez hasonlóan idén is 6 rendőr kolléga fogja folytatni ezirányú tevékenységét a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

Az iskola rendőrök is felkészülten várják a tanévkezdést. Minden városi rendőrkapitányságon felmérték, hogy mikor várhatóak az iskolák tanévnyitói, így a megye 85 általános iskolájában vesz részt az iskola rendőre a tanévnyitón. A 2016/2017-es tanévben megyénk 144 általános iskolájában 72 iskola rendőre kezdi meg oktatási tevékenységét.

Hozzászólások