Keresés
-18O
Győr
2019.07.16., kedd (Valter)

A győri rakétaezred lobogója leng Szarajevóban

Offmedia- 2016.07.20. 09:57
421
Az EUFOR 18. váltás állománya június 28-án ünnepélyes medálparádén vett részt Szarajevóban. Sáfár Albert dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke az ünnepségen megköszönte az állomány munkáját és helytállását, majd a katonák felkészültek a közelgő átadás-átvételre.


Az EUFOR 19. állománya július 3-án érkezett a műveleti területre. Másnap megkezdődött az átadás-átvétel a régi és az új kontingens között. Az átadás-átvételi bizottságok munkáját követően, július 15-én, 9 órakor ünnepélyes keretek között megtörtént a parancsnoki beosztás átadás-átvétele, amely a jegyzőkönyvek aláírásával zárult. Ezután a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred zászlajának helyére, az Európai Unió és Magyarország zászlaja mellé a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredé került.Az ünnepségen részt vevő Sáfár Albert dandártábornok megköszönte az EUFOR 18. váltás áldozatos munkáját Fürst Tamás ezredesnek, a kontingens parancsnokának, utódjának, Stoszek János alezredesnek pedig sikeres és eredményes munkát kívánt az elkövetkezendő időszakhoz. Az EUFOR-kontingens váltása az ünnepség befejeztével hivatalosan is megtörtént.

Az EUFOR 19. kontingens úgynevezett fogadásbiztosító részleggel kezdi meg féléves szolgálatát, az állomány nagyobbik része hazai területen lát el készenléti szolgálatot. A kontingens az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományára épül, mellettük további nyolc alakulat katonáit vonták be a missziós feladatok ellátásába.Szerző és fotó: Jely Gusztáv őrnagy

Hozzászólások