Keresés
-18O
Győr
2019.03.25., hétfő (Irén, Írisz)

A győriek nyolcszáz papírvirágot készítenek az EYOF-ra

Erdélyi József Attila- 2016.10.12. 10:53
302
Az EYOF érmes sportolóinak, a zöld olimpia jegyében nyolcszáz darab papírvirágot készítenek a győriek. Az alkotások a magyar nemzeti színekre emlékeztetnek...

Forrás:illusztráció

A sporteseménybe a helyi kulturális intézmények is bekapcsolódnak, ezzel is felhívva a figyelmet a megyeszékhely és az ország kulturális értékeire - mondta Domanyik Eszter, az önkormányzat városmarketing és programszervezési főosztályának vezetője. Ezért gondoltak arra, hogy élő virág helyett rizspapírból készült virágokat ajándékozzanak az érmes sportolóknak - tette hozzá.

Az éremátadó ceremóniából rengeteg lesz 2017. július 23. és 30. között, pontosan 260, hiszen a világ ötven országából mintegy 3600, 14 és 18 év közötti fiatal versenyez majd tíz sportágban. Nemcsak az érmeket és papírvirágokat vihetik haza a sportolók, hanem Hugoot is, aki az EYOF kabalafigurája.

A megnyitóünnepség előkészületei már javában folynak, amelynek részleteiről később tájékoztatják a sajtót. Június 18. óta eddig 1200-an regisztráltak önkéntesnek, nemcsak itthonról, hanem külföldről is.

A győri Széchenyi István Egyetemen 160 hallgatóval indult el az EYOF-kurzus, amelynek célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek az esemény szervezési munkáival és felkészítést kapjanak a rendezvény alatti önkéntes munkára.

Kokas Éva, a Generációk Háza igazgatója arról beszélt, hogy az eddig elkészült papírvirágok még nem nyerték el végleges formájukat. Október 17-től viszont bárki csatlakozhat a virágok készítéséhez, egyénileg, vagy csoportosan is, hétköznapokon délelőtt kilenc és délután négy óra között.

Hozzászólások