Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • A katolikus egyház és a lombikprogram, meg mások véleményének tisztelete

A katolikus egyház és a lombikprogram, meg mások véleményének tisztelete

Gyurina Zsolt- 2017.08.26. 12:14
680
Aki gyereket akar, és nincs más út, mint a lombik, az fogadja el, hogy az egyház tanításai szerint az bűnben születik. De ne legyünk álszentek.

Elszánt vita bontakozott ki az elmúlt napokban – ahogy ez mifelénk szokott -, miután augusztus 20-i beszédében Veres András püspök elmondta, a katolikus egyház tanításai szerint a lombikprogramban született gyerek bűnben születik. Később egy interjúban elmondta: a lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják. A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a katolikus egyház számára.

Erre aztán viharos támadásokat kapott mind Veres András, mind az egyház. Többen felszólaltak Veres András kijelentésével szemben, legújabban Ördög Nóra, akinek kislánya lombikprogrammal született.

{iembed f=1}
Tipikus magyar történet. A katolikus egyház tanítása ebben a kérdésben egyértelmű, tehát Veres András nem tehetett mást, elmondta, amit el kellett mondania. Mást nem is mondhatott. A másik oldalon ott a rengeteg pár – és egyre többen és többen vannak – akik gyerekeket szeretnének, de nem jön össze természetes úton. Ők vagy örökbe fogadnak, vagy lombikkal próbálkoznak. A kormány aggódik, mert fogy az ország lélekszáma, tehát támogatja a lombikprogramot. Mindenkinek más az érdeke. Aki gyereket akar, és nincs más út, mint a lombik, az fogadja el, hogy az egyház tanításai szerint az bűnben születik. De ne legyünk álszentek. Vagy katolikusok vagyunk, vagy gyereket akarunk, ezen az áron is. Akkor ezt vállaljuk fel.

Aki szeretné, válassza a lombikprogramot, de fogadja el, hogy ezt az utat az egyház nem helyesli.

Az ország egyik nagy baja, hogy sokan képtelenek elfogadni más véleményét. Veres Andrást szidni azért, mert kimondott valamit, ami számára egyértelmű, szögezzük le ismét: álszent dolog.

Hozzászólások