Keresés
-18O
Győr
2021.01.15., péntek (Lóránt, Loránd)

A lángoló autóban hagyta az áldozatot a győri férfi

Offmedia- 2017.09.18. 08:34
5012
Ittas volt, ráadásul kábítószert szedett.
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 30 éves férfival szemben, aki alkohol és kábítószer hatása alatt vezette 2016 novemberének egyik éjjelén Győrben az autóját, amellyel balesetet okozott. A lángoló másik autó vétlen sofőrjét ezt követően cserbenhagyta és elbújt a közeli parkban.

A férfi alkohol, valamint speed néven ismert kábítószer fogyasztása után autózott a késő esti időpontban, majd egy jobbra ívelő éles kanyarban átsodródott az út túloldalára, ahol ütközött egy másik autóval. Az ütközés következtében a vétlen autó a szalagkorlátnak préselődött, a vezető ajtaja beszorult, a motortérből lángok csaptak fel.

Forrás:Illusztráció (MTI, Makai Gergely)
Ezt látva az elkövető a közeli parkban rejtőzött el, ahol a rendőrök és a tűzoltók hőkamera segítségével találtak rá. A sérültet egy szemtanú segítette ki a járművéből.

A balesetben mindkét személynek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség az elkövetőt három bűncselekménnyel, segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével, bódult állapotban elkövetett, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Utóbbi bűncselekmény tekintetében a vádlott különös visszaesőnek minősül, mivel korábban súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt már szabadságvesztést szabtak ki vele szemben.

Hozzászólások