Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)

A Lukács Iskola diákjai tanúsítványt vettek át

Erdélyi József Attila- 2016.02.04. 10:23
194
A köznevelési törvény értelmében, ötven órányi közösségi szolgálatot kell teljesítenie minden, érettségi előtt álló középiskolásnak.

Forrás:gyor.katasztrofavedelem.hu

Csak hogy tisztázzuk:
Közösségi szolgálatnak az a munka számít, amelynek során a diák a saját helyi közössége javát szolgáló, anyagi érdektől független tevékenységet folytat szervezett keretek között.

A katasztrófavédelem kiemelt célja a gyermekek és fiatalok katasztrófavédelmi felkészítése, ennek tükrében a megyénk is lehetőséget biztosít a középiskolások számára, hogy közösségi szolgálati kötelezettségüket a katasztrófavédelem szerveinél, a megyei igazgatóságon, a kirendeltségeken teljesítsék. A diákok megismerhetik a szervezet feladatrendszerét.

Forrás:gyor.katasztrofavedelem.hu

A program célja: Felelősségtudatos életmód, katasztrófák elleni védekezés melletti elkötelezettség.

A Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium diákjai a győri katasztrófavédelmi kirendeltségen teljesítettek negyvennégy óra közösségi szolgálatot, amely magában foglalt egy negyven órás tűzoltó alaptanfolyam elvégzését is. A fiatalok ezzel a végzettséggel, akár lakóhelyükön működő önkéntes tűzoltó egyesületeknél, vagy később létesítményi tűzoltóságoknál is végezhetnek majd alapfeladatokat. A tanfolyam elvégzéséről a tanúsítványt a diákok ünnepélyes keretek között, február 3-án délután vehették át az iskolában Sári Ákos tűzoltó alezredestől a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjétől.

(gyor.katasztrofavedelem.hu nyomán)

Hozzászólások