Keresés
-18O
Győr
2019.04.24., szerda (György)

„A tenni akarás a legfontosabb!” – Jótékonysági Tortaárverés

Erdélyi József Attila- 2016.05.31. 17:50
1062
A Jótékonysági Tortaárverés szervezése már javában tart, hiszen ezen a hétvégén, azaz június 4-én rendezik meg az eseményt Győrben A Kutya meg a Macska kávézóban. A győri Gyermekotthont támogató akció, igazi kuriózumnak számít, hiszen ehhez hasonló rendezvényben még nem volt része a városnak.

Ezért sem meglepetés az, hogy egyre többen csatlakoznak az árveréshez, ahol tortaszeleteket fognak áruba bocsátani. Ahogy már beszámoltunk róla, Dudás Ádám is hozzájárul a gyűjtéshez egy általa aláírt mezzel. Erre is nyugodt szívvel tarthatunk majd igényt a szombati napon…


Mivel az esemény igazán különlegesnek ígérkezik, nem csoda, hogy egyre több embert vonz. A jótékony célok rengeteg magánember figyelmét keltette fel, csakúgy mint, a győriek számára már ismert és etalonnak számító fiatal párjának Kiss Máténak és Kis Barbarának érdeklődését is. A focirajongók már ismerhetik Kiss Máté nevét, hiszen az ETO nevelésű labdarúgó részese volt az U20-as magyar válogatott csapatnak, amely a 2009-es világbajnokságon harmadik helyezést ért el. Máté jelenleg, a kitűnő szezont maga mögött tudó Gyirmót FC játékosa. A csapat azon túl, hogy megnyerte a bajnokságot, a következő idényt már az NBI-ben kezdi. A pozitív hozzáállásnak köszönhetően Máté elmondta, hogy a Gyirmót csapata mindent meg fog tenni azért, hogy méltó legyen az első osztályhoz: „ A csapattal nagyon elégedett vagyok, hiszen régóta tervben volt a feljutás. Most, hogy a bajnokságot is megnyertük, kitűnő alkalom lesz arra, hogy bizonyítsunk!” A játékos párja, Barbi is mindenben támogatja kedvesét, hiszen Ő maga is szereti a labdarúgást. Habár Ő nem ebben a sportágban, hanem főként a táncban brillírozott, azért Máténak sem kell viták árán nézni a BL döntőt, ugyanis mindketten futballbarátok. A fiatal lány jelenleg rekreációszervezést tanul a győri egyetemen, de adottságait kihasználva modellként is megállja a helyét. Sőt! Nem is olyan rég, Barbi a Miss Universe Hungary döntőjében harmadik helyezést ért el, ami tényleg szép teljesítmény.

A tortaárverésnek öltöztetett gyűjtés nem véletlenül ragadta magával a párt, hiszen szívükön viselik a nehezebb helyzetben lévő emberek sorsát: „Mindketten klasszikus családmodellben nőttünk fel, ezért is tartjuk fontosnak, hogy azok a gyerekek, akik nem élhetik át az ezzel járó szeretet, egy kis támogatást kapva érezzék a törődést” – magyarázta Barbi.

A jótékonykodás és az ehhez hasonló karitatív tevékenységek sosem látott magasságokba emelkedtek országosan az elmúlt években, habár a tényleges cselekedetekből mégis kevés van. „Talán egy kissé „divattá” vált, hogy mindenki harcol az elesettekért. Félreértés ne essék, persze ez nem baj, az viszont annál inkább, hogy többségében ez csak felszínes dolog! Ha igazán tenni akarunk valami hasznosat, akkor valóban oda kell állni az ilyen események mögé!” – fejtette ki Barbara. „ A jó példa mindenkire hatással van, lehet az fiatal vagy idősebb, de a tenni akarás a legfontosabb”- tette hozzá Máté.

A fiatalok nem csak jelenlétükkel tisztelik meg az eseményre látogatókat, hanem maguk is hozzájárulnak a sikerhez egy kis ajándékkal. Pontosabban nem is olyan kicsi a meglepetés, hiszen egy mosógépet ajánlottak fel a Gyermekotthonnak.  „Úgy gondoltuk, hogy egy igazán hasznos dolgot adunk az Otthonnak. Biztosak vagyunk abban, hogy nem könnyű feladat ellátni a gyerekeket, ezért döntöttünk a mosógép mellett.”

Máté és Barbi reméli, hogy minél többen részt vesznek majd az eseményen és a szervezőkkel együtt érik el a célt, ami nem más, mint az, hogy a Győri Gyermekotthon társalgóját felújítsák! Aki szeretne csatlakozni az eseményhez az ITT! megteheti.

Hozzászólások