Keresés
-18O
Győr
2019.03.26., kedd (Emánuel)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak! - elindult a tengerimalac-vonat

A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak! - elindult a tengerimalac-vonat

Offmedia- 2017.04.02. 09:04
1425
A Xantus János Állatkertben áprilistól minden nap tündéri látványossággal szolgálunk. A tavaly elindított, és hamar a látogatóink kedvencévé vált „tengerimalac-vonatunk” újra minden nap 10.30 és 17.30 órakor menetrend szerint közlekedik.
„A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak!” Mivel a szerelvény elég ijedős, a házirendet érdemes betartani: a vonat elhaladása idején ne álljunk közel, ne hangoskodjunk, ne próbáljuk megfogni az állatokat! Ha ezt mind megfogadjuk, nagyon vidám élményben lesz részünk. Az általunk kialakított magasított járatban, libasorban vonuló, tengerimalacokból álló „vonat”, nagyon mókás látványt nyújt, ahogy a rengeteg színes, borzas állatka egymás után igyekszik a kifutója felé, hogy végre élvezhesse a reggelijét. Hangos füttyögéssel, boldog sorban ügetnek a célállomás felé.

Forrás:Xantus-állatkert

A tengerimalacoknak igen érdekes a viselkedésük: képesek szó szerint „ugrálni az örömtől". A malacka egyszer csak elkezd boldogan csipogni, pattogni, ugrálni, közben képes akár 180 fokos fordulatot tenni a levegőben, vagy elkezd nagyon gyorsan körbe-körbe futkosni. Nem kell aggódni emiatt, ilyenkor valaminek nagyon-nagyon örülnek. A boldogság ragadós, ha az egyik elkezdi, a másik is átveszi, emellett fiatalabb malackákra gyakrabban „rájön" ez a viselkedés. Általában egy nagy kupac széna, friss alom, vagy a napi futkározás is kiválthatja ezt az állapotot.

Nagy boldogságunkra, a közösségi oldalunkon mára 1,3 millió megtekintést ért el a róluk szóló kis videónk, a kedves hozzászólásokat pedig mindenkinek köszönjük!

Jöjjenek el és nézzék meg Önök is ezt a vidám látványosságunkat, szeretettel várjuk látogatóinkat!

Xantus-állatkert

Hozzászólások