Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Akár tíz évet is ülhet a gyarmati férfi, aki hétfőn fegyverrel rabolta volna ki a benzinkutat

Akár tíz évet is ülhet a gyarmati férfi, aki hétfőn fegyverrel rabolta volna ki a benzinkutat

Offmedia- 2017.06.01. 13:51
1022
Hétfő éjjel kapták el a rendőrök a 83-as győri szakaszán, hosszas üldözés után.
A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a fegyveres rablással gyanúsított személy előzetes letartóztatását. Mint megírtuk, hétfőn éjjel egy 28 éves gyarmati férfi fegyverrel próbált kirabolni egy benzinkutat Győr környékén, majd a sikertelen próbálkozás után elmenekült. A rendőrök hosszas üldözés után kapták el.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a cselekmény tárgyi súlyára, az elkövetési módjára és jellege figyelemmel. Itt utalt arra a tényre, hogy a gyanúsított elmenekült az elkövetés helyszínéről és a rendőri intézkedés elől is, mindezt pedig mások testi épségét, vagyonát veszélyeztető módon tette, amely cselekmény önmagában megalapozza a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyét.

Forrás:Police.hu
A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A döntés első fokon jogerős.

A Kisalföld úgy tudja, hogy a 28 éves férfi több százezer forintot veszített el a kaszinóban. Ezt a pénzt külföldön élő testvérétől kapta kölcsön, és mindenképpen szerette volna visszaadni, ezért ragadott fegyvert.

Forrás:Police.hu

Hozzászólások