Keresés
-18O
Győr
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Állatkertek éjszakája Győrben is, íme a program!

MTI- 2016.08.22. 14:30
2890
Látványetetésekkel, programokkal vár a Xantus János Állatkert.

Az ország 11 településén összesen 12 állatkert várja az érdeklődőket szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal az V. Állatkertek éjszakáján augusztus 26-án.

Az Állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a budapesti Tropicarium, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyeddel közösen, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál programokat - közölték a szervezők az MTI-vel. 

A Budakeszi Vadasparkban például óránként induló szakvezetéseken adnak bepillantást a vadaspark titkos éjszakai életébe, a Tropicariumban éjszakai látványetetésekre invitálják az érdeklődőket. A Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz éjszakai fóka-show, murénaetetés, kígyósimogatás, mérgeskígyó-kezelési bemutató és majomparádé is.


A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a látogatókat egyebek mellett látványetetésekkel, a Jászberényi Állat- és Növénykertben állatkerti relikviákat és "nemszeretem állatok" bemutatóját, a Szegedi Vadasparkban borjúfókák esti tornáját, törpe vízilovak és foltos hiénák esti etetését tekintheti meg a közönség.

A Kecskeméti Vadaskertben állatsimogató és madárbemutató, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban interaktív látványetetések is színesítik az éjszakai programokat. A Pécsi Állatkertben többek között az év emlőséhez kapcsolódó kézműves programmal és "nemszeretem állatok" simogatójával, a Zsolnay Kulturális Negyedben állatsimogatóval, a Planetáriumban az Állatok égen és földön című előadással készülnek.

A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilága mellett ezen az estén trópusi "vendégeket" is bemutat, míg az éjszakai "Holdfénytúrán" az akváriumok világában merülhetnek el az érdeklődők idegenvezetéssel.

A belépő díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatók. Ilyen a Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahová a mindhárom helyszínre érvényes jegy felnőtteknek 3500 forint, gyermekeknek 2400 forint lesz. Aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumban és a Budakeszi Vadasparkban másnap és harmadnap is felhasználhatja.

A győri programok részletesen:


Állatkertek Éjszakája Augusztus 26-án pénteken a győri állatkert, az éjszakai dzsungel hangulatát megelevenítve, 22 óráig meghosszabbított nyitva tartással és izgalmas programokkal várja látogatóit.

Programok: Zoo Show - Hangulatos új esti bemutató - Zoo Arénában /csimpánzkifutó előtt/
11.00 és 15.00 Zoo Show
17.00 Zoo Show
19.00 Esti Zoo Show
20.45 Esti Zoo Show

Nem Szeretem Állatok bemutatása, bátorságpróba 17.00 órától 21.00 óráig /a Terráriumháznál/

TapiZOO: különböző állatoktól származó tárgyakat érinthetnek meg

KígyóZOO: állat simogatás (kígyó, teknős, agáma, madagaszkári bütykös csótány)

Kézműves foglalkozás Oroszlán álarcot készítünk - 16.00-19.00 - /játszótéri pavilonoknál/

Ragadozók vacsorája: Csak ezen a napon látható izgalmas látványosság, ahol megfigyelhetik, ahogy a ragadozó állataink a zsákmányukat becserkészni készülnek!
19.45 Oroszlán vacsorája
21:30 Jaguár etetése

Nyilvános Etetések:
17:00 Tapír család vacsorája
17:45 Mókusmajmok
18:00 Ormányos medvék etetése
18:50 Apellák (csuklyásmajmok)
21:00 Örvösmedvék csemegéje

Az este megmutatja magát: Az állatbemutatók között, a látogatók között sétálnak a Show sztárjai.

Hozzászólások