Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Átadták az utcai kosárlabdapályákat a Bercsényi ligetben

Erdélyi József Attila- 2016.11.09. 15:12
931
Hat utcai kosárlabdapálya épült a Bercsényi ligetben, melyekhez a területet a győri önkormányzat biztosította. A Győri Kosárlabda Club megbízásából épített pályák és a teljes beruházás össze 110 millió forint volt.

Illusztráció

A kosárlabdapályák ünnepélyes átadóján Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott: Győr egy sportos város, az emberek szeretik a sportot és sok fiatal jár edzeni, mozogni. Nekünk az a feladatunk, hogy ehhez megteremtsük a feltételeket.

A polgármester szerint a pályák egy nagy összefogás eredményei, amelyekhez kellett a Kosárlabda Szövetség, a Győr-Szol és az önkormányzat is, valamint azok a vállalkozások, akik a TAO-n keresztül támogatják a sportot.

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a tervek három éve fogalmazódtak meg, a munkálatok májusban kezdődtek. A második ütemben öltözőket fognak építeni, ennek várható átadása jövő májusban lesz.

A hat pályát egybe lehet nyitni, így egy nagyobb, normál méretű pályává alakítható át. A felület rekortán borítást kapott. A pályák mentén védőhálót és védőpalánkot is elhelyeztek, valamint épült egy negyven méter hosszú lelátó is. A pálya rövidebbik oldalán pedig egy 21 méter hosszú, három széksoros mobil lelátó kapott helyet.

Nem csak pálya, de műfüves borítású, kültéri fitnesz park is épült. Itt kilenc különböző eszköz várja a mozogni vágyókat.

A pályák körüli részt igényesen alakították ki: térburkolat, füvesítés, fákat és cserjéket ültettek. Ezenkívül ivókút és utcai bútorok is szolgálják majd a látogatók kényelmét.

Hozzászólások