Keresés
-18O
Győr
2021.02.27., szombat (Ákos, Bátor)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Átépítik a Bartók Béla – Attila utca kereszteződésénél található átkelőt

Átépítik a Bartók Béla – Attila utca kereszteződésénél található átkelőt

Offmedia- 2017.10.16. 09:15
3323
Holnap, október 17-én kezdik a munkát, jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani.
A közeli Gárdonyi iskola miatt sok gyerek is használja a gyalogátkelőhelyet, többek között az ő biztonságuk érdekében alakítják át a Bartók Béla – Attila utca kereszteződésénél található átkelőt.

„A Bartók Béla utca mindkét oldalán jelentős a gyalogosforgalom, és ebből az irányból is sok diák érkezik a Gárdonyi iskolához.” – indokolta a beavatkozást dr. Dézsi Csaba András a terület önkormányzati képviselője. Mint mondta, az iskola megközelítését a Baross hídnál már biztonságossá tették, ahol nagyon hosszú szakaszon kellett az úttesten tartózkodni a gyerekeknek az átkelésnél.

Forrás:gyor.hu
Az Attila utcai csomópontnál is hasonló a helyzet, mintegy 12 métert kell megtenni a gyalogosoknak az úttesten, hogy átérjenek egyik oldalról a másikra. Ezen az állapoton változtat a győri Útkezelő Szervezet, az úttest mindkét oldalát leszűkítik – így a gyalogosok a jövőben csak 7,5 méter hosszan tartózkodnak az úttesten. A csomópont megvilágítottságán is javítanak kiemelt megvilágító lámpatesttel, LED fényforrással és sárga villogó berendezéssel. Az átalakítást követően a csomópont rossz burkolatát is kijavítják, új aszfaltburkolattal látják el a kereszteződést és környezetét.

A kivitelezés október 17-én kezdődik, amely jelentős forgalomkorlátozással jár az elkövetkező hetekben: a Bartók Béla úton félpályás lezárás mellett zajlik majd a munka az Attila utcánál, de a kétirányú forgalmat szűkített sávokon biztosítani fogják az első két hét során. Az Attila utcát lezárják kedd reggel 08.00 órától a Bartók Béla útnál, tehát az Attila utcának a Bartók Béla út és Corvin utca közötti szakasza kétirányú lesz. A csomópont környezetében megállási tilalmat rendelnek el, kérik a közlekedőket, hogy erre fokozottan figyeljenek oda parkolás idején. A kivitelezés várhatóan egy hónapot vesz igénybe.

Hozzászólások