Keresés
-18O
Győr
2020.12.01., kedd (Elza)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Átépül a Metro-csomópont és a Szent Imre út - Szauter út körforgalom

Átépül a Metro-csomópont és a Szent Imre út - Szauter út körforgalom

Offmedia- 2017.09.04. 12:57
2808
Jelentős lezárások lesznek az év végéig, készüljünk a torlódásokra Szabadhegyen és Ménfőcsanakon.
Több csomópont átépítésére kerül sor az elkövetkező háromnegyed év során, melyek segítségével biztonságosabban és a megszokottnál gyorsabban közlekedhetünk, ám a munkálatok idején komoly korlátozásokra kell számítanunk.

Forrás:OFF média
Győr legbalesetveszélyesebb csomópontja szűnik meg jelenlegi formájában, a 83-as főút ménfőcsanaki szakaszán a Metro áruháznál. A csomópont az M1-es autópálya fel-és lehajtó ágát is biztosítja, mely a nagy forgalmat már nem képes biztonsággal szolgálni. A 83-as főútnak a két M1-es autópálya csomópontja, és a Mérföldkő úti csomópont átépül turbó körforgalmúvá úgy, hogy irányonként 2-szer 2 sávos bővítés is megvalósul ezen csomópontok között.

A munka ezen a héten kezdődik forgalomkorlátozással. A kivitelezés során lezárják a mellékirányú ágait a három csomópontnak, az autópályás ágak sem lesznek használhatók! A munkaterületen belül csak egyenes irányban lehet haladni szűkített forgalmi sávokban.


Az M1-es autópálya legközelebb a 82-es és 85-ös főúti csomópontoknál lesz elérhető. A Metro Áruház csak a Királyszéki úti mellékágról lesz elérhető. Mindezeket sárga hátterű útirányjelző táblák fogják jelezni.

Az átépítés alatt nagy terhelést fognak kapni az M1-es autópályán lévő csomóponti szomszédok: a 82-es és 85-ös főúti ágak. Legfőképp a legközelebbi 82-es főút fog nagyobb forgalmat vonzani eleinte, így nemcsak a munkaterület közvetlen közelében, hanem Szabadhegyen is torlódások várhatóak a terelt forgalom miatt. Minderre év végéig kell számítaniuk az autósoknak. – közölte Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője. Mint mondta, bár nem hozzájuk tartozik a beruházás, kérik a közlekedőket a körültekintő és türelmes vezetésre az úton lévők biztonsága érdekében.

Ezzel egy időben átépül a Szent Imre út - Szauter út körforgalom, mely a Nádorvárosi temetőnél lévő turbós körforgalmúvá alakul. A csomópont átalakítása a forgalmi sávok szűkítésével jár, illetve a közmű átépítések miatt sok lesz a félpályás lezárás. A forgalom lassulása miatt jelentős torlódások várhatóak év végéig. A torlódások miatt a megszokottnál lassabb haladásra kell számítani év végéig legfőképp Ménfőcsanak és Szabadhegy városrészekben, Győr déli szektorában.

Hozzászólások