Keresés
-18O
Győr
2019.03.25., hétfő (Irén, Írisz)

Autókat törtek fel, loptak el - fotókkal, videóval

Offmedia- 2016.04.21. 13:40
319
A győri rendőrök elfogták azt a két győrszemerei lakost, akik egy hónap alatt 11 gépjárművet törtek fel és rongáltak meg Győrben és környékén.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 21 éves férfi, fiatalkorú társával együtt - Győrben és környékén – több gépjárművet tört fel és rongált meg a bennük remélt értékekért, illetve szórakozásból. A két elkövető elsőként Győrben, 2016. március 27-én az éjszaka folyamán próbált meg elvinni több személygépjárművet úgy, hogy azok ajtaját kifeszítették, vagy az ablakát törték be. Miután a megrongált autókat nem tudták beindítani, azokat otthagyták a helyszíneken. Az utolsó próbálkozásuk alkalmával a feltört gépkocsit sikerült elindítaniuk, így elutaztak azzal Mosonmagyaróvárig. Onnan még azon az éjszakán visszafordultak és Győrszemerére hajtottak, ahol az autót egy tóba lökték.A két gyanúsított néhány hét elteltével újabb bűncselekményeket követett el Győrszemerén. 2016. április 7-én virradóra négy további gépkocsit törtek fel, melyek közül kettőt el is vittek. Az ellopott két gépjárműből az egyiket – miután nem tudták beindítani – a közeli Bakony-érbe lökték. A másik elvitt autóval elhajtottak a helyszínről, azonban egy kanyarban felborultak vele. A megrongálódott járművet visszafordították a kerekeire, majd egy közeli erdőben sorsára hagyták.
A rendőrök B. Balázs 21 éves győrszemerei lakost és fiatalkorú társát 2016. április 19-én elfogták és előállították a Győri Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett, annak kísérlete, illetve lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A gyanúsítottak helyszíni kihallgatásukkor részletes beismerő vallomást tettek. A Győri Rendőrkapitányság nyomozói 2016. április 20-án - a győrszemerei tóba elsüllyesztett jármű roncsait a Mosoni Mentőcsapat tagjainak (a Győri Speciális Mentők és a Győrszemerei Önkéntes Tűzoltók) segítségével emelték ki.

kép és szöveg: police.hu

Hozzászólások