Keresés
-18O
Győr
2019.08.20., kedd (István)

Autós üldözés Sopronban!

Offmedia- 2017.01.18. 15:59
657
Két rendőrkocsi is üldözte az Audit, a kábítószert fogyasztó sofőr járművével az egyiket leszorította a útról, neki a korlátnak
A Soproni Rendőrkapitányság egyedi azonosító jel meghamisítása és közúti veszélyeztetés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 24 éves nagylózsi lakos ellen - szól a police.hu híre.

A járőrök január 17-én 13 órakor Sopronban megállítottak egy Audi típusú személyautót közúti ellenőrzés céljából. A sofőr kivonta magát az igazoltatás alól és elhajtott. A jármű után két szolgálati autóval indultak, de a gépkocsi vezetője a mellé húzódó – megkülönböztető fény- és hangjelzést használó – járőrt leszorította az útról, amitől a rendőrautó a padkának hajtott és megrongálódott. A másik szolgálati jármű egy földúton megtalálta a kicserélt magyar forgalmi rendszámú, külföldről behozott Audit, azonban a sofőr elmenekült a helyszínről.

A soproni nyomozók azonosították a nagylózsi lakost és megkezdték felkutatását, a 24 éves férfi pedig a kutatás közben feladta magát a rendőrkapitányságon. A vele szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív értéket mutatott, így a Bűnügyi Osztályon három bűncselekmény miatt indítottak ellene eljárást.

A nagylózsi sofőrnek a kicserélt rendszám, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell.

Hozzászólások