Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Az ÁRKÁD mozgólépcsőin bringáztak- VIDEÓ

Offmedia- 2017.02.10. 09:43
2531
Magyar sikerrel zárult február 4-én a DownMall Tour 2017 extrém kerékpáros verseny budapesti futama az ÁRKÁD bevásárlóközpontban. Szabó Konrád a BMX freestyle kategóriában világszínvonalú trükkökkel kápráztatta el a zsűrit és a közönséget.

A DownMall Tour elnevezésű nemzetközi versenysorozat különlegessége, hogy a biciklisek nem a megszokott környezetben mérik össze tudásukat és gyorsaságukat, hanem bevásárlóközpontokban kialakított pályán mérkőznek meg, ahol mozgólépcsők, folyosók és ugratók képezik az útvonal részét.

Az idei budapesti rendezvényen 33 versenyző küzdött Európa különböző országaiból az első helyért a DownMall Race kategóriában, ahol egy újratervezett, technikás pályán kell minél gyorsabban az ÁRKÁD legfelső szintjéről a legalsóig eljutni. Ezt a kategóriát a cseh Tomas Slavik nyerte, a legjobb magyar helyezés pedig Palotai Gábor nevéhez fűződik, akinek ideje a kilencedik helyhez volt elegendő.

Szabó Konrád (k) a BMX freestyle kategória győztese
Forrás:Norbert Szász Photography

Mountain Bike és BMX freestyle kategóriában az aluljáró szinten elhelyezett ugratót használták csak a versenyzők, ezen kellett bemutatni a minél látványosabb, kreatívabb, összetettebb trükköket. Mountain Bike kategóriában nem volt magyar versenyző, itt Tomas Zejda volt a legjobb Csehországból, a BMX freestyle kategóriában azonban a győri Szabó Konrád diadalmaskodott.

A mezőny Prágában folytatja a versenysorozatot, amelyre február 11-én kerül sor. A magyarországi versenyt a következő linken elérhető videó mutatja be:

DownMall Tour 2017 Budapest eredmények:

DownMall Race kategória:
1. Tomas Slavik (CZE)
17.11 mp
2. Felix Beckeman (S) 17.18 mp
3. Ondřej Štěpánek (CZE) 17.46 mp

9. Palotai Gábor Fro Racing (HUN) 18.35 mp

MTB (mountain bike) freestyle kategória:

1. Tomas Zejda (CZE) – trükk: double tailwhip

2. Ivan Popov (RU) – trükk: backflip turndown

3. Damjan Siriski (CZE) – trükk: flip nohand

BMX freestyle kategória:

1. Szabó Konrád (HUN) – trükk: flip triple whip
2.
David Janáč (CZE) – trükk: 360 bar spin to downside tailwhip
3.
Vilibald Vítek (CZE) – trükk: double backflip

Hozzászólások