Keresés
-18O
Győr
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Az elesettek őrangyala lett Krisztián

Erdélyi József Attila- 2017.06.14. 13:01
11490
Az adyvárosi Mikó Krisztián időt és pénzt nem sajnálva támogatja a környék elesettjeit.

Forrás:Anna | Raw Agency

Az év elején már írtunk Mikó Krisztiánról, aki saját maga vállalta, hogy a rászoruló emberek frizuráját ingyen rendbe szedi. Krisztián és felesége rendszeresen támogatja a hajléktalanokat meleg étellel és ruhákkal is. A srác most egy újabb akcióba kezdett, ennek apropójából találkoztunk vele ismét a megszokott helyen, a Vásárcsarnoknál.

Legutóbb februárban találkoztunk, mikor egy közösségi oldalon jelezted, hogy ingyen levágod a haját annak, akinek nem tellene fodrászra. Sokan jelentkeztek?

Igen, szerencsére a felhívásom sok emberhez eljutott, akik jelezték, hogy szükség lenne a segítségemre. Azóta járok több helyre, most egy sérült gyermekekkel foglalkozó intézménybe látogattam el, ahol szintén felajánlottam segítségemet, mint hobbifodrász.

Forrás:Anna | Raw Agency

Nehéz beosztani az idődet a munkád mellett?


Mivel két műszakban dolgozom gyári munkásként, így nem egyszerű. Arról nem is beszélve, hogy otthon van a kisfiam és a feleségem is. Az időt sosem sajnáltam arra, hogy jót tegyek valakivel… Ez most sincs másként!

A feleséged, hogy éli meg azt, hogy rengeteget adományozol és segíted a hajléktalanokat?

Ő mindenben támogat, mondhatni neki köszönhetem, hogy erre az útra léptem. Naponta készít a mi ebédünk mellett a hajléktalanoknak is ételt, amit együtt vagy külön-külön adunk át.

Forrás:Anna | Raw Agency

Egy átlagos 25 éves srác nem feltétlenül törődik ennyit az elesettekkel. A te hozzáállásod mégis más. Miért?

Úgy gondolom, hogy egy ember attól lesz igazán ember, ha tud figyelni másokra. Nekem örömöt okoz, mikor segíthetek másoknak. Ez ilyen egyszerű!

Adni, adni, adni, adni. Te kapsz valamit cserébe?

Nem vártam el soha, hogy amiért adok, azért kapjak is valamit. Kicsit közhelyesen hangzik, de egy mosollyal vagy kedves szóval én már teljes mértékben meg vagyok elégedve.

Itt laksz a környéken, sok embert ismersz. Előfordul, hogy idegenek köszönnek rád vagy szólítanak meg?

Nem sűrűn, de volt már rá példa. Jól esik, hogy valaki tiszteli azt, amit csinálok!

Forrás:Anna | Raw Agency

Tevékenységed nem fog szünetelni, sőt, inkább egy új akcióval szeretnél előállni. Mi lenne az?

Természetesen továbbra is ételt és ruhákat osztok, valamint a fodrászosdit sem hagyom abba, de nem is olyan régen fogalmazódott meg bennem, hogy anyagi támogatást is szeretnék nyújtani. Nem kell nagy összegre gondolni, körülbelül 2-3 ezer forintra.

Van egy kisfiad is, nem fog hiányozni a családi kasszából ez az összeg?

Nem élünk nagy lábon, de úgy gondolom, hogy nem. Ha kell, akkor nem járok márkás ruhákban…

Hogy képzelted el az akciót?

Most én kérnék egy kis segítséget, ötletet. Még nincs pontosan körvonalazódva bennem, hogy hogyan kéne nekiindulni. Először is találnom kéne embereket, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, majd együttes erővel kitalálni a továbbiakat. Szeretném, ha egy árvaházat vagy családsegítőt támogatnánk az összegyűjtött összegből.

Krisztiánt nem véletlenül szólította meg szerkesztőségünk, ugyanis a srác tanúbizonysága a felebaráti szeretetről nagyon ritka, melyre nemhogy a fiatalok között, de még a felnőtt korosztályban sem sűrűn akadunk.


Akinek a fenti akcióval kapcsolatban bármilyen ötlete, észrevétele van vagy szívesen segítene Krisztiánnak, az bátran keresse fel a közösségi oldalakon!

Hozzászólások