Keresés
-18O
Győr
2019.08.20., kedd (István)

Baltával támadt a férfira, meg is ölhette volna

Offmedia- 2016.11.29. 15:37
389
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott egy 55 éves harkai lakos ellen, aki az utcán baltával támadt rá egy férfira.
A nyomozás adatai szerint 2015. december 15-én 21 óra körül a sértett hazafelé tartott kisteherautójával, amikor Harka egyik mellékutcájában nem tudott továbbhaladni, mert akadályt talált az úton. A járműből kiszállva elkezdte félrepakolni az úttesten lévő gerendákat és kidobott háztartási elektronikai eszközöket.

Forrás:Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ekkor az egyik ház mögül kiabálva rohanni kezdett felé a gyanúsított, miközben egy fejszét tartott a kezében. Az 55 éves B. I. helyi lakos a sértett felé dobta a baltát, ami elől a férfi elhajolt, így a szerszám fejmagasságban az autója oldalának csapódott. Ezután még kétszer sújtott le a dühöngő férfi a kocsira, majd dulakodott a sértettel, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított ezután a bántalmazást abbahagyta és bement a házába.A megtámadott sofőr ekkor felhívta a fiát, aki értesítette a rendőrséget a történtekről. A járőrök B. I. 55 éves harkai lakost a helyszínen elfogták és előállították a Soproni Rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte tettét. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a támadás módja és eszköze alkalmas lett volna halálos sérülések okozására.A megyei rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.Forrás:
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások