Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Bemutatták a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa győri pályázatának logóját és szlogenjét - fotók, videó

Bemutatták a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa győri pályázatának logóját és szlogenjét - fotók, videó

Offmedia- 2017.04.05. 11:25
2438
December 20-ig kell leadni az anyagot - városunk pezsegni fog.
Hat év múlva, 2023-ban egy magyar város adja Európa Kulturális Fővárosát. Győr is pályázik erre a megtisztelő címre, a teljes anyagot december 20-ig kell leadni. Ebben már szerepelni fog az a logó és szlogen, amelyet ma mutattak be a városházán.

Mint Fekete Dávid alpolgármester elmondta, szeretnének minél több győrit bevonni az előkészületekbe. "Örömteli, hogy ennyi kreatív győri polgárt megmozgatott a felhívásunk, ráadásul nagyon színvonalas munkákat kaptunk, ezért korántsem volt egyszerű a zsűri döntése.” – mondta el Domanyik Eszter, a városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője. A logót Kókai Szilárd tervezte, a szlogent Chappon Máté találta ki, díjuk 200 ezer, illetve 100 ezer forint.

A logónál a tervező arra törekedett, hogy visszaadhassa Győr lendületét, tradícióját, de egyben egyszerű is legyen. Ez szerencsésen egybeesett a mellé kiválasztott szlogennel, amely angolul így hangzik: Enjoy the flow, magyar munkacíme szerint Pezsegj a várossal. Mint a szervezők hangsúlyozták, továbbra is várják az ötleteket, az együttgondolkodást, a szlogen hangzatosabb magyar változata is elképzelhető. A nyertes pályázatok a december 20-ig tartó időszakban használják - aztán, ha Győr nyer, egy újabb szakasz kezdődik.

Íme, Kókai Szilárd nyertes pályaműve:
Az Európa Kulturális Fővárosa az Európai Unió által indított kezdeményezés, melynek célja Európa népei közös kulturális vonásainak hangsúlyozása, a kulturális sokszínűség megőrzése és a városok nemzetközi arculatának erősítése a kultúra révén.

Az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A cím elnyeréséhez pályázni szükséges: a pályázni kívánó magyarországi városok közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy független, az Európai Unió intézményei által kijelölt szakértői testület közreműködésével választja ki azt a települést, amely esélyes a címre.

Hozzászólások