Keresés
-18O
Győr
2019.08.20., kedd (István)

BIKESAFE program: mentsd meg a bringádat!

Offmedia- 2016.07.14. 09:18
536
A Győr Pláza parkolójában várják a bringásokat július 22-én, ahol országos regisztrációs programmal készülnek a szervezők.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is csatlakozik a BIKESAFE programhoz, aminek keretében a kerékpárosok a rendőrségen keresztül regisztráltathatják biciklijüket.

A program lényege, hogy a tulajdonosok saját maguk vagy a rendőrségen keresztül ingyenesen regisztráltathatják kerékpárjukat az országos nyilvántartó rendszerbe, ami tartalmazza a kerékpár paramétereit, fényképeit, ezzel elősegítheti lopás esetén a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A kerékpárok regisztrációjakor egy adatlap kerül kitöltésre, amelyhez szükség van személyazonosításra alkalmas (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél, diákigazolvány) dokumentumra. A rögzített adatokat a rendőrség a regisztrációt követő munkanapon viszi fel elektronikusan az országos nyilvántartó rendszerbe.

Felhívjuk a kerékpár tulajdonosok figyelmét, hogy a regisztrációkor a kerékpárokról fényképek is készülnek, továbbá lehetőség van a tulajdonjogot bizonyító, számla, adásvételi szerződés, esetleg kerékpár-igazolvány fotózására is, ezek kiegészítő adatként kerülnek fel a nyilvántartásba.

Regisztrációs helyszín és időpont:

2016. július 22-én pénteken 15:00 órától – 19:00 óráig Győr PLAZA parkoló


Nyitókép: pixabay
Forrás:
police.hu

Hozzászólások