Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Borkai Zsolt: "Nem csak Győr, egész Magyarország nyer ezzel az olimpiával" - interjú

Borkai Zsolt: "Nem csak Győr, egész Magyarország nyer ezzel az olimpiával" - interjú

Gyurina Zsolt- 2017.03.30. 17:05
2088
A város polgármestere arról beszélt az Off Médiának, örül, hogy az egész város a magáénak érzi a rendezvényt, és úgy látja, fantasztikus összefogás van annak érdekében, sikeres legyen az ifjúsági olimpia.
A győri Richer-teremben sajtótájékoztató keretében mutatták be a július 23. és 29. között rendezendő Európai Ifjúsági Olimpia, vagyis angol rövidítésével az EYOF sportági nagyköveteit (erről később részletesen is beszámolunk), és a frissen elkészült érmeket. Az Off Média Borkai Zsolt polgármesterrel készített interjút, 114 nappal a versenyek rajtja előtt.

fotó: szami | RAW Agency
Off Média: Milyen érzésekkel várja az ifjúsági olimpia rajtját?

Borkai Zsolt: Nagy bennem a várakozás. Az a fantasztikus, hogy jó pár év eltelt azóta, amikor az Európa Olimpiai Bizottság a javunkra döntött, és látom, hogy az emberek egyre jobban várják ezt a versenyt. Fantasztikus összefogás volt és van is a városban, és nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan jelentkeztek eddig is, hogy segítség és támogassák a rendezvényt. Az önkéntesek magas száma, a többezres szám magáért beszél. Emellett azonban egy nagy versenyre is számítok. Természetesen van még mit tenni, de az eltelt időszakban már nagyon komoly sportinfrastruktúra- és egyéb fejlesztés zajlott a városban. Szeretnénk bebizonyítani, hogy azt követően, Győr pályázott, majd nyert a pályázaton, arra is képes, hogy - Magyarországon először - olimpiát rendezzen.

fotó: szami | RAW Agency
Off Média: Milyen előnyökkel járhat a városnak az ifjúsági olimpia rendezése?

Borkai Zsolt: Elég csak körbenézni, hogy már eddig is milyen sokat fejlődött Győr annak köszönhetően, megkaptuk a jogot a ifjúsági olimpia rendezésére - utalnék itt az nagyarányú infrastruktúrafejlesztésekre. Ezen túl azt se felejtsük el, hogy ötven országból érkeznek hozzánk, fiatalok és idősek egyaránt, ami a turizmus fellendülését is hozza. A olimpia ideje alatt bemutathatjuk a nagyvilágnak Győrt, a kulturánkat. A versenyek idején számtalan más, a sporthoz nem kötődő rendezvénnyel is készülünk. Egy olimpiának nem csak az a hozadéka, hogy versenyeken izgulhatunk, de közben a rendező országot is jobban megismerhetjük, vagyis nem csak Győr, de egész Magyarország nyer ezzel a rendezvénnyel. Örömmel látom, hogy nem csak a győriek, de a város környékén élők is magukénak érzik a rendezvényt, és mindenki összefog a sikeres rendezés érdekében.

fotó: szami | RAW Agency
Off Média: Mire készüljenek a győriek, mi lesz a városban az ifjúsági olimpia nyolc napja alatt?

Borkai Zsolt: Először is rengeteg esemény, emellett pedig nagyszerű sportolók remek küzdelmei. A magyar csapat vesz részt a legnagyobb létszámban az EYOF-on, mind a tíz sportágnak lesz magyar indulója, ez pedig megalapozza azt, hogy joggal bízhatunk benne, nem csak a rendezés terén, de a versenyeken is nagy sikert fogunk aratni. Szóval mindenki arra készüljön, hogy Győr eddig is egy nyüzsgő város volt, az olimpia alatt pedig még nyüzsgőbbé válik. Lesznek csodálatos sportlétesítményeink, azokban nézhetünk nagyszerű versenyeket, és a végén sok szép magyar sikernek örülhetünk majd együtt. Azt remélem, hogy sokszor hallhatjuk majd a magyar himnuszt.

fotó: szami | RAW Agency

Hozzászólások