Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Borkai Zsolt polgármester megmutatta otthonát

Offmedia- 2017.04.04. 09:23
8999
Győr polgármestere, a MOB elnöke vendégül látta otthonában a Borsot. Borkai Zsolt a farmján termeszti a mindennapi betevőt, és a legszívesebben a természetben kapcsolódik ki - írja a lap.

Sokan azt gondolnák, hogy a MOB elnöke egy hatalmas villában él, azonban  a lap írásából kiderül, hogy a polgármester egy csendes mellékutca átlagos méretű családi házában él. A háromszobás épület takaros, és nincs körülötte kerítés.

A polgármester otthonában.
Forrás:Baranyai Edina

– Nem szeretem a bezártságot – magyarázta a Borsnak Borkai Zsolt. – Úgy voltam vele, a kis kerítés felesleges, négyméteres betonmonstrumot meg nem akartam. A hátsó udvar sincs elkerítve. Szerencsére még nem fordult elő, hogy idegenek fürdőztek a medencémben – mondta a polgármester, akitől a lap megtudta, hogy MOB-elnöki teendőinek fáradalmait hogyan szokta kipihenni.

Kert, medence: a kertje igazi büszkesége, mert a saját kezével építette. A medence azért készült, hogy majd rengeteget pancsolnak benne a gyerekek. Jelenleg azonban merülő medenceként funkcionál. Télen sem engedik le, hanem léket vágnak, és a forró szauna
Forrás:Baranyai Edina

– Van egy kis farmom, ahol csirkét, birkát és lovat nevelgetek, zöldséget, gyümölcsöt termesztek. Nem nagy, de arra elég, hogy a saját ételeinket fogyasszuk. Őstermelő vagyok, de csak ritkán kereskedem. Mondjuk, piacon akkor sem kiabálom, hogy friss tojást vegyenek! Nemrég adtam el három kiscsikót, a befolyt összeget pedig a farm ellátására költöttem.

A konyha: Borkai reggel cappuccinóval indítja a napot, elmondása szerint remekül készíti.
Forrás:Baranyai Edina

Az olimpiai bajnok 14 évesen ismerkedett meg a hagyományos lovaglással. Azóta rajong az állatokért, lovas túrákat is szervez a barátaival.  – Ilyenkor teljesen nomád körülmények között pihenünk. Húst sütünk az erdőben, és ha éjszaka elnyom az álom, akkor a nyerget alakítjuk át párnává, sátor nélkül, a földön alszunk – említette, majd elmesélte, két gyermekének, a 25 éves Petrának és a 23 éves Ádámnak nem mindig könnyű, hogy apukájuk a polgármester.

Vitrin: szem előtt vannak a sportolói karrierjének kulcsfontosságú relikviái. Több érem és trófea található a szekrényben. A lólengésben szerzett olimpiai aranyérmet azonban nem otthon tartja a sportvezető: az a győri múzeumban van kiállítva.
Forrás:Baranyai Edina

– Természetesen előnnyel is jár, ám szerintem inkább terhes nekik, hogy ismert vagyok. Rengetegen azt hiszik, számukra kolbászból van a kerítés, csak azért, mert Borkai az édesapjuk. De ez nem igaz! Sőt ötször annyit kell teljesíteniük, mert ha átlagos munkát vé­geznek, megbélyegzik, hogy csak azért dolgozhatnak ott, mert apuka a polgármester.


Grillsütő: nyaranta grillpartit szokott rendezni. Imádja a pácolt húsokat.
Forrás:Baranyai Edina

Petra már kirepült  családi fészekből, jelenleg Győrben él és rendezvényszervezőként dolgozik. Ádám műszaki menedzsernek tanul a győri egyetemen. A fiú a Gyirmót tartalékcsapatában focizik.

Forrás:Baranyai Edina

Borsonline

Baranyai Edina

Hozzászólások