Keresés
-18O
Győr
2020.02.19., szerda (Zsuzsanna)

Börtönrádió a győri kóterban

Erdélyi József Attila- 2016.03.23. 15:14
582
SingSing FM néven fut az a rádió, melyet a börtön falain belül szerkesztenek a rabok...

Forrás:OFF MÉDIA

Vác után, a győri börtön a második végrehajtási intézet, ahol az Adj Hangot Egyesület reintegrációs programot indított. Hajdú Judit, az egyesület vezetője elmondta, hogy a műsorokat a fogvatartottak készítik külső mentorok közreműködésével.

Forrás:OFF MÉDIA

A program elsődleges célja az, hogy a fogvatartottak elsajátítsák a csapatban dolgozás és az együttműködés képességét, hiszen ezek a tényezők segítenek nekik abban, hogy szabadulás után, értékes tagjai legyenek a társadalomnak. Persze, a kezdeményezés által kommunikációs és számítógépes ismeretekre is szert tesznek, amely később még hasznukra válhat - emelte ki Csete Mária bv. százados, reintegrációs tiszt.

SingSing február eleje óta sugároz reggel kilenc és délután öt óra között. A fogvatartottak a cellában "élvezhetik" az adásokat. Vallási és kultúrális témákat is körüljárnak, de érthető okokból a legnépszerűbb, a zenés kívánságműsor.

Az elítéltek egy KívánságCetlire írhatják fel annak a sorstársuknak a nevét, akinek szívesen üzennének és küldenének számot:

Forrás:OFF MÉDIA

A kívánságműsorban rengeteg fajta zene megjelenik, de a legnépszerűbbek a mulatós slágerek. Szabolcs, a műsor állandó hallgatója is jelentkezett szerkesztőnek és jelenleg tanulja a műsorhoz szükséges tudnivalókat. Mivel Szabolcs break táncos és megszállottja a hiphop zenének, ezért szeretné, ha betanulása után egy kis hiphop zenét is be tudna "csempészni" a lejátszási listába.

Forrás:OFF MÉDIA

Mihály Attila, a győri intézmény parancsnoka elmondta, hogy jelenleg hat fogvatartott készíti a műsorokat, hangfelvevők és laptopok segítségével.

A vallási műsorért felelős Sohodóczki Attila úgy fogalmazott, hogy a börtönbe látogató egyházi személyekkel készített interjúk erőt adnak neki és társainak a mindennapokhoz: "Attól, hogy az ember egyszer megbotlik, még ember marad". 

Forrás:OFF MÉDIA

Hozzászólások