Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Döntött Győr közgyűlése: visszaszorulhatnak a társasházak

Offmedia- 2017.06.30. 14:13
7332
A győri közgyűlés pénteki, a nyári szünet előtti utolsó ülésén több fontos döntésre is sor került.
Először is a város rendezési tervét módosították, méghozzá több ponton is. Révi Zsolt főépítész javaslatára például a testület a régi családi házas övezetekben pontosította a rendeltetési egységek számát, ezzel akadályozva meg a zsúfolt beépítettséget, azt, hogy társasházakkal építsenek tele egyes részeket.

Ezen túl, mint a Kisalföld írja, egyes területek esetében eltörölték szálláshelyek építésének lehetőségét, amit a magánmunkásszállók megszaporodása indokolt.

A testület a révfalusi Bálványosi- csatorna környékének beépítetlen parcelláira változtatási tilalmat rendelt el az új rendezési terv jövő évi elfogadásáig.

Bár az Olimpiai Sétány nem Révfaluban található, azért jól szemlélteti a "nagy hízott" társasház fogalmát...
A közgyűlés pályázatot írt ki a helyi buszközlekedés ellátására, mivel a buszszolgáltatást biztosító ÉNYKK-val az év végén lejár a két esztendőre szóló szerződés - KORÁBBAN: Nem lesz saját busztársasága Győrnek

Borkai Zsolt polgármester az ülésen bejelentette, hogy Páternoszter Piroska személyében polgármesteri biztost nevez ki a Modern Városok Program győri levezénylésére. Ezért a humánpolitikai osztály új vezetőt kap.Hozzászólások