Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Egy év múlva elkészül a győri elkerülő - fotók

Offmedia- 2017.04.11. 10:26
5115
Jövő tavaszra készül el a Győrt keletről elkerülő 813-as út harmadik, 5,2 kilométeres befejező szakasza.
Az építkezés 14,85 milliárd forint hazai forrásból valósul meg. Az összesen 13,4 kilométer hosszú elkerülő onnéttól fogva köti össze az M1-es autópályát a 14-es úttal. Mint a térképen is jól látszik, Győrszentivánnál kanyarodik északra, és Vámosszabadi előtt csatlakozik bele a 14-es útba. Elkészültével a Széchenyi híd tehermentesítve lesz, a teherautók elkerülhetik. A Mosoni-Dunán épülő új híd ezzel együtt nem oldja meg a városi közlekedés minden gondját, az Ipar utca folytatásában még elkelne egy újabb híd a folyó felett.

Forrás:NFI
A győri elkerülő befejező, 5,2 km hosszú harmadik ütemében új, 395 méter hosszú híd épül a Mosoni-Duna felett, Győrszentiván kertváros – Győr Bácsa között. A hídon a díszkivilágítás mellett kerékpárút is épül. A fejlesztés részeként három körforgalmi csomópontot alakítanak ki a 14. sz. főút, az 1301. j. és az 1302. j. utakon.

A befejező szakasz munkálatai már elkezdődtek, jelenleg a humuszolás, a töltésalapozás és -építés van folyamatban. A Bácsai csatorna feletti hídnál pedig jelenleg a pályalemezt alakítják ki.

Hídpilléreket emelnek a Mosoni-Dunába
Forrás:MTI Fotó: Krizsán Csaba
Az út első, M1-es autópálya és Vonal út közötti szakasza 2015 szeptemberére készült el. A második szakaszt, amely a Vonal úttól az 1-es útig tart, tavaly december óta lehet használni.

Ideiglenes sínpálya talpfái, amelyen majd hídelemeket fognak csúsztatni
Forrás:MTI Fotó: Krizsán Csaba
Simon Róbert Balázs megyei fejlesztési biztos szerint az elmúlt két évtized legjelentősebb állami közútberuházása fejeződik be egy év múlva. Az úttal a várost megkerülve lehet Szlovákiába jutni, amely a megyeszékhelyen keresztülhaladó teherforgalmat jelentősen csökkenti majd, emellett csökken a zaj- és a légszennyezés is.

A kivitelező az SHS Konzorcium, amelyet a Strabag Általános Építő Kft., a Hódút Kft. és a Strabag AG alkot.


Hozzászólások