Keresés
-18O
Győr
2019.06.24., hétfő (Iván)

Egymilliárd forintból építik újjá a Kormányhivatal két épületét

MTI- 2016.10.14. 12:23
1905
Egymilliárd forintos európai uniós támogatásból végez energiamegtakarítást eredményező korszerűsítést a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal két győri épületében.
Forrás:google maps

A közlemény szerint a Széchenyi 2020 keretében végzendő felújítás az Árpád úti épületben jövő márciusban, a Tatai útiban pedig még az idén elkezdődik. A projekt a jövő év végén fejeződik be.

A munkálatokra közbeszerzést írt ki a kormányhivatal, az eljárások még folyamatban vannak.  

Az 1971-ben épült Árpád úti épületben az átadás óta nem volt jelentősebb felújítás, építészeti és gépészeti rendszere elavult. A kivitelezés során hőszigetelik az épületet, napelemrendszert építenek ki és úgynevezett függönyfalat húznak fel. A fejlesztéssel az épület energetikai minőség szerinti besorolása a rosszról a korszerűt megközelítőre javul. 

A kivitelezés időszaka alatt az ügyfélfogadás és a munkavégzés egy másik helyszínen lesz, de az erre vonatkozó beszerzési eljárást még nem folytatták le. 

A Tatai úti épület külső falainak és nyílászáróinak energetikai értékei nem megfelelőek, a hőtermelő rendszer elavult, teljesítménye nem igazodik az épület tényleges teljesítményéhez. A fejlesztéssel az épületek energetikai minőség szerinti besorolása a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelőre javul. A kivitelezés nem zavarja majd az épületben folyó munkát.

Hozzászólások