Keresés
-18O
Győr
2021.03.02., kedd (Lujza)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Egymilliárd forintos csalás: győri házaspár irányításával működő bűnszervezetet lepleztek le

Egymilliárd forintos csalás: győri házaspár irányításával működő bűnszervezetet lepleztek le

MTI- 2016.06.15. 09:23
687
Előzetes letartóztatásba került nyolc ember üzletszerűen és bűnszervezet tagjaiként elkövetett költségvetési csalás miatt. Egymilliárd forint kárt okoztak azzal, hogy sem adót, sem járulékokat nem fizettek biztonsági őrzéssel és munkaerő-közvetítéssel foglalkozó szervezetük után.
A győri házaspár irányításával működő bűnszervezet a csaláshoz egy piramis jellegű céghálózatot épített ki. Az alkalmazottakat papíron alvállalkozóként feltüntetett, főként szlovák ügyvezetők nevén lévő stróman cégekhez jelentették be. A cégeket eltüntették, mielőtt adó-és járulék-, valamint áfafizetési kötelezettségüknek eleget tettek volna. 

illusztráció
Forrás:Getty/iStock

A NAV győri pénzügyi nyomozói Győrben és további négy megyében, több mint ötven helyszínen tartottak házkutatásokat. Tíz embert előállítottak, közülük hat férfit és egy nőt a Győri Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A bűnszervezet irányítóját az akció után a hegyeshalmi határnál vették őrizetbe. A járásbíróság őt is előzetes letartóztatásba helyezte.

A kár megtérülése érdekében a NAV zárolta a bűnszervezet tagjainak bankszámláit, nagy értékű autókat és ingatlanokat foglalt le. 

Az egyik gyanúsított lakcímén engedély nélkül tartott éles lőfegyvereket és hozzá tartozó lőszereket is találtak a pénzügyi nyomozók, ezért vele szemben a rendőrség is eljárást indított.

Hozzászólások