Keresés
-18O
Győr
2019.07.19., péntek (Emília)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Együttműködési megállapodást kötött az MNB a győri Széchenyi István Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött az MNB a győri Széchenyi István Egyetemmel

Offmedia- 2016.05.05. 10:48
229
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a győri Széchenyi István Egyetemmel, amelynek keretében új, az országban egyedülálló, angol nyelvű doktori specializáció indul - olvasható az MNB honlapján.

A közlemény szerint a megállapodást Matolcsy György, az MNB elnöke és Földesi Péter, az egyetem rektora szerdán írta alá Győrben. 

Forrás:novoferm.hu

A megállapodás révén a
győri egyetem gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori képzésének keretében specializáció indul, amely új megközelítésben és szemlélettel, diszciplinánként fejleszti a doktoranduszok problémamegoldó képességét - írták.

A hallgatók a 2016/2017-es tanév első félévében kezdhetik meg tanulmányaikat. A képzésben az egyetem kutatói és oktatói mellett külföldi, nemzetközileg elismert professzorok is részt vesznek - tették hozzá. 

A jegybank közleménye kiemeli: az MNB számára fontos feladat a magyar közgazdaságtudomány fejlesztése és oktatási színvonalának növelése, ennek érdekében alakítja ki kapcsolatait felsőoktatási intézményekkel, működik együtt magyarországi és külföldi kutatókkal.

MTI

Hozzászólások