Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Elfogták a múlt héten Győrben megszökött rabot! - fotóval, videóval

Offmedia- 2017.09.20. 13:15
13906
A 33 éves Zvezdovics Krisztián még a múlt héten szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról. Nyolc napig bírta a bujkálást.
Lakossági bejelentés alapján a Győri Rendőrkapitányság járőrei - 2017. szeptember 20-án 10 óra 55 perckor - Győrszentivánon elfogták Zvezdovics Krisztiánt. A Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki 2017. szeptember 12-én délelőtt szökött meg a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az ügyben belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeként még aznap felfüggesztették állásából az érintett börtönőrt, valamint a bv-intézet biztonsági osztályának vezetőjét.

Az OFF média úgy tudja, hogy a férfi Győrszentivánon született, arrafelé a Zvezdovicsok nagy rokonsággal rendelkeznek, úgymond tehát otthonában kapták el.

A Police.hu videója arról, amint a rendőrség épületébe szállítják Zvezdovics Krisztiánt:

KORÁBBAN ÍRTUK:

2026-ban szabadult volna a Győrben megszökött rabGyőrben bujkálhat a szökött rabMegszökött egy rab Győrben, miközben a bíróságra vitték - frissítve

A rendőrök az elítéltet - elfogását követően - a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

A rendőrségre több állampolgári bejelentés is érkezett a szökött rabról, ezeket értékelték és elemezték, így akadtak a nyomára.

"Ismét bebizonyosodott, hogy milyen hatékony az együttműködés a rendőrség és a büntetés-végrehajtás között. Nagyon szeretnénk megköszönni a rendőrök remek munkáját" - mondta el a Blikknek Orosz Zoltán, a BVOP sajtószóvivője.

A szökés miatt három évvel hosszabbodhat meg az eredetileg 2026-ban lejáró büntetése.

Forrás:Police.hu
Forrás:Police.hu
Forrás:Police.hu
Forrás:Police.hu
A 33 éves Zvezdovics Krisztián jogerős büntetését töltötte a börtönben, egy másik ügyében lett volna tárgyalása a bíróságon. A tárgyalásra vártak a bíróság udvarán, és az éppen dohányzó börtönőr egy pillanatra nem figyelt oda. Ezután már csak azt látta, hogy a vezetőszár szabadon lóg, a férfi pedig fut a sorompós kijárat felé.

Hozzászólások