Keresés
-18O
Győr
2019.06.18., kedd (Arnold, Levente)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Elfogyott a vámosszabadiak türelme! Nyílt levélben kérik a kormányt, hogy zárja be a menekülttábort!

Elfogyott a vámosszabadiak türelme! Nyílt levélben kérik a kormányt, hogy zárja be a menekülttábort!

Erdélyi József Attila- 2016.05.26. 09:57
365
Az "ideiglenes" menekülttábor már három éve működik...

A bűncselekmények megelőzése, valamint a közbiztonság érdekében - ezúttal már nyomatékosan - kéri a vámosszabadi önkormányzat, hogy zárja be a kormány a menekülttábort.

Forrás:MTI-ÖS

A nyílt levélben intézett kérésben az is szerepel, hogy 2013 augusztusában a belügyminisztérium ígéretett tett az önkormányzatnak, hogy a menekülttábor csak ideiglenesen fog működni. Ennek már három éve... Megemlítik azt is, Debrecenben és Nagyfán már bezárták a tábort, de a megyében erre még nem került sor: "Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a tábor -mint a térség ezen potenciális közbiztonsági veszélyforrásának- megszüntetése érdekében a kormány részéről jelenleg semmiféle lépések nem láthatók."

Az önkormányzat aztán közli a kérésbe burkolt követelést is: "Vámosszabadi, Győr és Győr környékének Győrben tanuló és dolgozó lakosai érdekében nyomatékosan kérjük Magyarország Kormányát, hogy a közbiztonsági veszély, illetve a jövőbeni migrációs bűncselekmények megelőzése érdekében, a 2013 óta ideiglenesen működő Vámosszabadi Befogadó Állomást a nyitáskor tett  (és azt többször megerősített) ígéretéhez híven zárja be! "

Nem ez volt az első alkalom, hogy az önkormányzat a nyilvánossághoz fordul, ugyanis februárban már voltak törekvések a belügyminisztérium felé, de akkor nem jutottak dűlőre.

A minisztérium egyelőre még nem válaszolt a levélre...

Forrás:MTI-ÖS

Hozzászólások