Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Elismerésben részesült a Szent-Györgyi iskola igazgató-helyettese

Offmedia- 2016.06.08. 12:20
368
Horváth Andrásné, a győri Szent-Györgyi iskola igazgató-helyettese vehette át pénteken dr. Kovács Krisztiántól a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat Közoktatási Tagozatban” érmet.


Horváth Andrásné 1981-ben kezdte pedagógusi pályáját az egészségügyi szakiskolában, szakoktatói beosztásban. Azóta az 1985-ben megnyíló, új építésű egészségügyi szakközépiskola és szakiskola szakoktatójaként az ő feladata is volt az intézmény felszerelése, beüzemelése. Szakoktatói oklevele mellé pedagógia szakos középiskolai tanári oklevelet is szerzett, s a már Petz Lajos nevét viselő iskolában először gyakorlati oktatásvezető, majd felnőttképzési igazgató helyettes volt. A Petz Lajos iskolában szervezte az egész Dunántúl iskolái számára a területi szakmai versenyeket.

A Petz Lajos Egészségügyi Középiskola és Kollégium bezárását kimondó önkormányzati döntés után a szociális gondozó és ápolóképzés megszervezése lett a feladata a Jókai Mór Általános és Szakképző Iskolában.

2008-ban Győr Megyei Jogú Város új oktatásfejlesztési koncepciójának megfelelően újraindította a Szent-Györgyi iskolában az egészségügyi szakképzést, ki kellett dolgoznia az új helyi tanterveket és a szakmai programot.


Folyamatosan évről évre bővítve indították a szakképzéseket: szociális gondozó és ápoló, egyészségügyi szakközépiskola, általános asszisztens szakképzést, illetve a Széchenyi István Egyetemmel együttműködve a felsőfokú csecsemő és kisgyermekgondozó- nevelő szakképzést, valamint ápolási asszisztens és gyakorló ápoló szakképzést az ágazati rendszerben.

Hozzászólások