Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Ellopták a defibrillátort a győri vasútállomásról

Offmedia- 2016.12.12. 15:05
2984
December 11-én hajnalban a győri vasútállomásról lopták el az életmentő defibrillátorokat ismeretlen személyek.

Forrás:Google maps

Egy éve a DB CARGO HUNGÁRIA Kft. támogatásával helyezték ki a hegyeshalmi és győri állomásra a defibrillátorokat. Egyelőre tisztázatlan körülmények között november 22-én a hegyeshalmi, majd december 11-én a győri életmentő eszközöket lopták el ismeretlen személyek.

A defibrillátorok jelentősége azért is felbecsülhetetlen, mert hirtelen szívhalál esetén minden egyes perc számít: újraélesztés nélkül már négy-öt perc után idegrendszeri károsodás következhet be, és a szakszerű segítség sok helyen gyakran nem áll rendelkezésre. Egy-egy vasútállomáson naponta több ezren is megfordulnak, ezért lényegesen magasabb a valószínűsége ilyen eset bekövetkeztének. Hirtelen szívhalálnál a gyors segítség és a defibrillátor viszont életet menthet.


Három héten belül ez a második defibrillátor lopás!

Az elkövetőket egyelőre nem sikerült azonosítani, ezért aki bármilyen információval rendelkezik az esetekkel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a városi rendőrkapitányságot, vagy hívja a rendőrség 112-es, általános segélyhívó számát, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának 06 96 417-329-es hívószámát.


Hozzászólások