Keresés
-18O
Győr
2020.07.02., csütörtök (Ottó)

Először nyilatkozott a lezuhant szúnyogirtó pilótája

Offmedia- 2016.06.08. 16:23
468

Hazaengedték a kórházból a Győrnél balesetet szenvedő pilótát. A kisalfold.hu-nak adott interjúban elmondta: óriási szerencséje volt, hogy épségben megúszta a zuhanást.

Május 27-én szenvedett balesetet Győr környékén egy szúnyogirtó pilótája, elmondása szerint saját lábán szállt ki a gép roncsai közül.

Amikor a pilóta észlelte a bajt, azonnal próbálta elkerülni a lakott területeket.
Forrás:police.hu


A gátnak a tisztását próbáltam meg becélozni, de a fáktól már nem lehetett. Ilyenkor ugye az a jó, ha magas növényzetbe – s nem fába – ütközik a gép, olyanba, ami csak lelassítja. De nem volt már elég hely


- emlékezett vissza a lapnak a pilóta.

Kiderült az is, hogy a fülke nem roncsolódott a zuhanás következtében, ezért saját lábán tudta elhagyni a gépet. A szerencsécs férfi, kisebb zúzodásokkal megúszta a kényszerleszállást.

A Kisalföldnek elmondta a pilóta azt is, hogy komoly lelki sérülést nem okozott a baleset, ugyanis azóta már repült egyszer, mint utas. Jelenleg nem vezethet repülőt, hiszen a baleset után a repülőorvosi vizsga érvénytelenné vált. Az 56 éves férfi reménykedik benne, hogy teljes felépülése után, újra a magasba emelkedhet.

kisalfold.hu alapján

Hozzászólások