Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Épül a győri Audi új karosszéria gyára

MTI- 2016.06.27. 11:55
574
A mélyalapozási munkákkal elkezdődött az Audi Hungaria Motor Kft. új, nyolcvanezer négyzetméteres karosszéria gyárának építése Győrben. A karosszériagyár kapacitásának növelése a várhatóan 2018-ban kezdődő Q3 modell sorozatgyártásához szükséges - közölte a győri székhelyű vállalat kommunikációs vezetője
Czechmesiter Mónika elmondta: a mélyalapozási munkák folynak, augusztusban kezdődik az acélszerkezet építése. Az év végén kerül tető a csarnokra, a belső munkálatokat pedig jövőre kezdik.

A győri Audi épülő karosszériagyárának mélyalapozását végzik
Forrás:MTI Fotó: Krizsán Csaba

A győri Audinak egy 75 ezer négyzetméteres karosszériagyára van, ahol több modell karosszériaelemei készülnek. A teljes gyártási folyamatot végző járműgyár éves kapacitása 160 ezer autó.

A 32 milliárd forintos új karosszéria gyár építését tavaly október 19-én jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Peter Kössler, a vállalat ügyvezető elnöke. A fejlesztést a kormány 6 milliárd forinttal támogatja.

Az új modell győri sorozatgyártását idén januárban jelentette be a vállalat, miután a német Audi AG változtatott globális termelési hálózatán. Az akkori tájékoztatás szerint a cég legkisebb szabadidő-autójának készítése a spanyolországi Martorellből kerül át a Győrbe. Az A1 modell gyártása Brüsszelből Martorellbe kerül, a belga fővárosban pedig tisztán elektromos meghajtású modelleket gyártanak 2018-tól.

A jelenlegi gyárát több mint 80 000 négyzetméteres új csarnokkal bővítik az Audi Q3 modell jövőbeni sorozatgyártásához, amely a tervek szerint 2018-ban kezdődhet.
Forrás:MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az AudiHungaria Motor Kft. árbevétele 2015-ben 7,906 milliárd euró volt. Tavaly a vállalatnál 2 millió 22 ezer 520 motor és 160 206 jármű készült. A vállalat Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

Hozzászólások