Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)

Ezeket a hajókat használja a rendőrség a Rába győri szakaszán

Offmedia- 2017.05.31. 12:28
667
A hajózási idény kezdetével a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szemle keretében ellenőrizte hajóinak műszaki állapotát és okmányait.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Duna megyei szakaszán, a Rába folyó mentén, valamint a Fertő-tó vizén lát el vízirendészeti feladatokat. A rendőrök a hajózási idény kezdetén, a vízre bocsátás előtt minden évben szemle keretében ellenőrizték a szolgálati feladatokat ellátó kishajók műszaki állapotát.

A rendőrök a szemlén megállapították, hogy az ötből négy kishajó megfelelő műszaki állapotban, felkészülten várja a hajózási idényt, míg a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság alárendeltségébe tartozó - a Lajta folyón üzemelő H-22449-10 lajstromszámú Bombard Explorer FB 485 típusú - kishajó motorhibás, így az idei évben sem bocsátható vízre.

A szemlén az is kiderült, hogy valamennyi kishajó érvényes hajólevéllel, a hajóvezetők érvényes okmányokkal, megfelelő ruházattal rendelkeznek. A kishajók a műszaki és esztétikai állapotuk alapján felkészülten várják a szezont, velük a megye vizirendészeti megkezdhetik a nyári időszakban a járőrszolgálatukat.

Hozzászólások