Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)

Fát ültetett a Jobbik Marcalvárosban

Offmedia- 2017.05.10. 15:28
1351
A Madarak és Fák Napja szolgáltatta az alkalmat.
Faültetésre szólt a meghívó, örültünk neki, az mindig jó, ha a zöld gazdagodik, pláne, ha fiatalok tesznek érte. A Jobbik ifjúsági tagozatának győri tagjai lelkesek, derűsek, tenni vágyóak. A helyszínen kiderült, egy, azaz egy darab szilvafa elültetéséről esik szó - nos, valahol el kell kezdeni. Mindegy, ma egy szilvafa csemetéjével gazdagodott Marcalváros, a DAC-pályával szemben lévő füves rész, a sok szép nagy, dús lombú faóriás környékén.

Forrás:Off Média
A szónok, Szalay András elmondta, hogy a Föld Napján, április 22-én szemetet szedtek, most saját pénzből vettek egy fácskát, amit tudnak, megtesznek. Láthatóan talán az első fa volt, amit elültettek, mi csak biztatjuk őket, folytassák, bízunk benne, később belejönnek az ültetésbe. Hogy miért szilvafa? Erre kaptak engedélyt az illetékes hatóságoktól, a vadalmafa ugyanis túl sok gyümölcsöt terem, aztán csak heverne ott a földön.

"Marcalváros II. szerencsés helyzetben van, hiszen kiterjedt zöldfelülettel rendelkezik, bár már látható, hogy újabb társasházak épülnek zöldterületen" - mondta el Szalay András, aztán elment vízért, hogy meglocsolhassák a csemetét.

Mától egy fával több van Győrben.

Hozzászólások