Keresés
-18O
Győr
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Faültetési program: további ezer fát ültetnek Győrben

Offmedia- 2016.11.08. 15:29
502
Már több mint háromezer fát ültettek el 2014 óta Győrben a faültetési programnak köszönhetően.


A győri faültetési program 2014-ben vette kezdetét, az ideit is beleértve azóta, több mint háromezer fát ültetett el a Győr-Szol Zrt. városszerte. Az idei őszi telepítést a Honvéd ligetben indították, ahol Fekete Dávid alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a Belvárosban is fontos, hogy növeljék a zöld területeket. Éves szinten a faültetések tízmillió forint értékben történnek a városban.

„Az idén összesen 1106 növényt, 1044 fát és 62 cserjét ültetnek el a szakemberek, ami nagyon magas szám, hiszen  ennek mindössze egyharmada a határozati fapótlás. Ezen felül figyelembe vesszük a lakossági kéréseket, a városrészek képviselőinek jelzéseit is.” – mondta Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzátette azt is, hogy a több mint ezer növényből minden városrészbe jut, és a programot a jövőben is folytatni kívánják.

Az adott helyszín adottságait és az utcaképet figyelembe véve főként gömbkőrist, gömbmeggyet, gömbjuhart, oszlopos gyertyánt, oszlopos juhart és oszlopos hársat ültetnek. Ezen kívül megjelennek majd a füzek, platánok, égerek, tölgyek és olyan különleges fajok is, mint a júdásfa, tulipánfa, ámbrafa vagy a csörgőfa.


Hozzászólások