Keresés
-18O
Győr
2020.08.08., szombat (László)

Feljelentették a győri jótékonysági süteményvásárt!

Offmedia- 2015.11.29. 12:37
272
Hihetetlen eset történt a győri jótékonysági süteményvásáron.

A negyedik alkalommal szervezett akció, a Gyermekmentő Alapítvány számára gyűjtött volna adományokat, azonban valaki feljelentést tett a NÉBIH-nél!

Győrben, a Téli Fesztivál által szervezett süteményvásár várta a nassolni vágyókat. Az ide látogatóknak a szervezők, egy becsületkasszát helyeztek el, amivel a Gyermekmentő Alapítványt támogatták volna, pontosabban egy életmentő készülékre gyűjtöttek volna az adományozók. Az eszköz nemcsak újraélesztésre, hanem sok esetben az egyes betegségek kimutatására is alkalmas lenne. Sajnos ez a készülék, mintegy 7 millió forintba kerül, ezért is jött képbe a sütivásár, hogy az emberek némi adomány fejébe majszolgassanak.

A gyűjtés kezdeményezői, otthonról hozott sütikkel pakolták tele a standot. Ez volt az oka annak, hogy egy civil ruhás ellenőr, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól megjelent, és közölte a szervezőkkel, hogy valaki feljelentette őket, amiért jelöletlen édességet kínálnak. Mivel az otthoni süteményeket nem lehet vizsgálni, ezért a NÉBIH lefoglalta ezeket, majd jegyzőkönyvet vett fel a történtekről.

Hozzászólások