Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Feljelentették az állatvédők az Árkádot

Offmedia- 2017.05.26. 10:11
18241
Felháborodtak az üzletközpont látogatói azon, hogy szerintük nem megfelelő körülmények között tartották Kirát, a kölyökoroszlánt.
A sztori röviden: egy budapesti híroldal megírta, hogy oroszlánt kínoznak a győri Árkádban. A bevásárlóközpont vezetése jót akart, úgy gondolta, népszerűséget hoz, ha egy vadállatot rak ki az Árkád közepére, de nagyon rosszul sült el az ötlet. Facebook-oldalukat hamar felháborodott kommentek lepték el, miszerint egy vadállat nem való egy üzletközpontba, Kira (merthogy így hívják a nagymacskát) aligha érzi jól magát a stresszes és szegényesen összetákolt helyen, amit elkerítettek neki. A kommentekre az áruház social média menedzsere válaszolt, ebből vita kerekedett, azóta a Facebook-oldal nem elérhető.

Forrás:Árkád Győr/Facebook
Információink szerint ez így is lesz pár napig, amíg a kedélyek lecsillapodnak. A bevásárlóközpontot már feljelentették állatkínzásért, úgy tudjuk, hogy a NÉBIH-nél - hogy miért ott, az egyelőre rejtély. Kira tulajdonosa sem ismert, az biztos, hogy nem a győri állatkert lakója volt korábban. Kerestük az Árkád vezetőségét is, visszahívást ígértek. Úgy tudjuk, hogy a bevásárlóközpont dolgozói szerint korántsem fedi a valóságot a lap híre - amint megkapjuk az Árkád vezetőinek nyilatkozatát, azonnal közzétesszük.

Forrás:Árkád Győr/Facebook
Kirát, a kölyökoroszlánt azóta elvitték az Árkádból, ismeretlen helyre. Felhívtuk a Győr-Moson-Sopron megyei Állatvédőrséget és a győri állatmenhelyet, hozzájuk az ügyben bejelentés nem érkezett. Mindkét helyen azt nyilatkozták nekünk: nem való oroszlán egy bevásárlóközpontba.

A kommentelők
Forrás:Árkád Győr/Facebook

Hozzászólások