Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Felújították az Ifjúság körút egyik legforgalmasabb szakaszát

Offmedia- 2016.11.07. 15:15
530
A felújított 350 méteres szakaszt hétfőn adták át hivatalosan.

Az átadón Borkai Zsolt polgármester elmondta: az önkormányzat tíz éve kiemelten kezeli a győri úthálózat megújítását.

a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 77 közötti szakaszon új aszfaltréteg került a régi helyére, valamint a hő- és gázvezetékeket is kicserélték. Ezenkívül a csatornafedlapokat, a vízelnyelő rácsokat, illetve az ivóvíz- és gázvezeték elzárókat is újakra váltották. A felújítás összköltsége 77 millió forint volt.

A közmű üzemeltetőkkel összehangolt munka eredményeképp, csak két napig kellett teljes útzárat elrendelni a 350 méteres szakaszon.

A polgármester arra is kitért, hogy az Ifjúság körútnak már kijárt a felújítás, hiszen 40 éve nem történt semmi érdemleges. Borkai hangsúlyozta, hogy figyelnek a lakossági véleményekre, így minden városrészben sor került az útfelújításokra.

Az átadón Radnóti Ákos alpolgármester hozzátette: Adyváros legnagyobb útfelújítását jelentette az Ifjúság körút. A beruházással együtt két autóbusz megállót is felújítottak, korábban pedig a járdát és a kerékpár utat is korszerűsítették.

Gancz Tamás, önkormányzati képviselő szerint, a felújításokkal és az új parkolók kiépítésével vigyáznak a zöld területekre is.


Hozzászólások