Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Forgalomkorlátozás és éjszakai járatok a nyárzárón

Offmedia- 2017.08.23. 11:07
1213
A nyárzáró koncert idején forgalomkorlátozásra kell számítani, ami jelentősen érinti a buszközlekedést is. A győri önkormányzat ingyenes éjszakai járatokkal segíti a résztvevők hazajutását.
A program biztonságos lebonyolítása érdekében a rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el:

2017. augusztus 25-én 17.00 órától,  2017. augusztus 27-én 05:00 óráig Győrött, az Aradi Vértanúk útja és Baross G. út közötti teljes szélességű szakaszán (esőnap: 2017. augusztus 25-én 17:00 órától, 2017. augusztus 28-án 05:00 óráig )

2017. augusztus 26-án 19.30 órától,  2017. augusztus 26-án 24:00 óráig Győrött, a Munkácsy M. utca és Szent István út kereszteződésétől a Szent István út és Nádor aluljáró közti szakaszán. Az Aradi Vértanúk útja (Révai Miklós úttól az Árpád útig), A Teleki L. utca ( Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig ), a Czuczor G. utca  (Szent István úttól a Bajcsy Zsilinszky úti körforgalmi csomópontig ), a Bajcsy Zsilinszky út ( Teleki L. utcai körforgalmi csomóponttól a Jókai utcáig), valamint a 82-as számú főút (Baross Gábor híd) Wesselényi út és 1.számú főút (Szent István út) kereszteződése között, továbbá a Bisinger József sétány teljes szakasza, beleértve a Révai utca Baross Gábor híd melletti parkoló részét, a Városháza hátsó parkolója bejáratától. (esőnap: 2017. augusztus 27-én 19:30 órától, 2017. augusztus 27-én 24.00 óráig )

A lezárt útszakaszra mindennemű jármű behajtása tilos!

A forgalomkorlátozás jelentősen érinti az autóbusz-közlekedést is:


I. ütem: 2017. augusztus 25-én, pénteken 17.00 órától augusztus 26-án, szombaton 17.00 óráig (esőnap esetén augusztus 27-én, vasárnap 17.00 óráig) a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza az autóbusz-közlekedés elől lezárásra kerül.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló 2, 5, 6, 7, 12, 15A, 19, 21B, 22, 22A, 22B, 30, 30A, 30B, 31, 31A, 38 jelzésű helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A járatok a Városháza mellett a középszigetnél (a 05-ös jelzésű kocsiálláson) állnak meg.
Az 1, 1A, 7, 9A, 19, 19A jelzésű járatok a Munkácsy Mihály utca, Újváros és az Egyetem irányába a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Jókai utca – Szent István út – Munkácsy Mihály utca (– Zechmeister utca) útvonalon közlekednek, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket és a Honvéd ligettel szemközti ideiglenes megállóhelyet nem érintik, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán és az Eötvös park megállóhely 01-es számú kocsiállásán.

A 11, 14, 14B jelzésű járatok Bácsa, Újváros és Sziget irányába a Révai Miklós utca – Jókai utca – Szent István út – Munkácsy Mihály utca – Zechmeister utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet és a Honvéd ligettel szemközti ideiglenes megállóhelyet, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán és az Eötvös park megállóhely 01-es számú kocsiállásán. A 14, 14B jelzésű járatok a Gárdonyi Géza utca megállóhelyen is megállnak.

A CITY jelzésű helyi autóbuszjáratok a Teleki László utca, színház megállóhelyet követően a Szent István út – Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Jókai utca – Szent István út – Munkácsy Mihály utca – Szent István út (Eötvös park, Honvéd liget) – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út (Iparkamara) útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd ligettel szemközti ideiglenes megállóhelyet és a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet, de a Munkácsy Mihály utca felé megállnak a Gárdonyi Géza utca megállóhelyen, a Révai Miklós utca megállóhely 06-os számú kocsiállásán és az Eötvös park megállóhely 01-es számú kocsiállásán.

A Zechmeister utca felől érkező 1, 1A, 8, 8B, 9, 9A, 11, 14, 14B, 17, 17B, 19A, 29 jelzésű járatok a városközpont irányába a Jókai utca – Szent István út (Honvéd liget) – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út útvonalon közlekednek.

II. ütem: 2017. augusztus 26-án, szombaton 17.00 órától üzemzárásig (esőnap esetén augusztus 27-én, vasárnap 17.00 órától üzemzárásig) a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza az autóbusz-közlekedés elől lezárásra kerül.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A kelet és észak felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok (beleértve a 10-es jelzéssel helyi utazásra is igénybe vehető, Győr – Kisbajcs közötti járatokat is) a Baross Gábor híd helyett a Nádor aluljárón közlekednek, ezért Győr, autóbusz-állomás felé nem érintik a Győr, Szent István út, Iparkamara megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utcai végállomáson csak a 8, 11, 14 jelzésű autóbuszok haladnak keresztül, valamint az éjszakai autóbuszjáratok indulnak innen. A többi vonal járatai nem érintik a Révai Miklós utcát, valamint a Gárdonyi Géza utca és a Városháza megállóhelyeket sem.

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Baross Gábor híd nádorvárosi hídfőjét keresztezve érik el a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet. A járatok visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyen lehet felszállni, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a járatok a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat.

A 6-os vonal járatai Sárás felől a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Sárás irányába a Bartók Béla út, Kristály étterem – Eszperantó út – Nádor aluljáró – Szent István út útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet.

A 7-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A 8-as vonal járatai Likócs felől a Szent István út – Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Újlak utca – Benczúr utca – Zechmeister utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Városháza és az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyeket. Pinnyéd felől a Zechmeister utca – Benczúr utca – Újlak utca – Révai Miklós utca – Kamara utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd liget megállóhelyet, de megállnak a Révai Miklós utcában, az Eötvös park mögött (a Golden Ball Clubnál) létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Újlak utca – Benczúr utca – Zechmeister utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara és az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyeket, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán. Bácsa felől a Zechmeister utca – 821 sz. út – Kálvária utca – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd liget és a Szent István út, Iparkamara megállóhelyeket, de megállnak az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyen.

A 12-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 14 és 14B vonalak járatai Marcalváros felől a Szent István út – Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Újlak utca – Benczúr utca – Zechmeister utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara és az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyeket, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán. A Liget utca felől a Zechmeister utca – Benczúr utca – Újlak utca – Révai Miklós utca – Kamara utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd liget megállóhelyet, de megállnak a Révai Miklós utcában, az Eötvös park mögött (a Golden Ball Clubnál) létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A 17 és 17B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Gyárváros irányából a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 19A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

A 22, 22A és 22B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Hunyadi utca – Zrínyi utca – Wesselényi utca – Baross Gábor út útvonalon közlekednek. A városközpont felé a Baross Gábor út – Wesselényi utca – Bartók Béla út, Kristály étterem (végállomás) útvonalon közlekednek.

A 30, 30A és 31 jelzésű vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 38-as vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok lehetőség szerint az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.


A résztvevők hazaszállítása céljából díjmentes éjszakai különjáratok indulnak a tűzijáték után:

Révai Miklós utca megállóhelyről 23.20 órakor:
901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
907 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út – Mester utca útvonalon, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
911 jelzéssel a 11-es vonalán Bácsára, majd Sárásra, visszafelé a 6-os útvonalán (a Hédervári úton) az Árkád üzletházig,
917 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon, majd a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába és az Erfurti útra,
921 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Kert utca – Pápai út – Illyés Gyula utca – Marcalváros útvonalon Ménfőcsanakra, majd Gyirmótra,
922 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Zrínyi utca – Wesselényi utca – Baross Gábor út – Nagy Imre út – Lajta út útvonalon Marcalvárosba,
931 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon, Gyárváros és Likócs (Szentvid utca és Kövecses utca megállóhelyek) érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a www.enykk.hu oldalról letölthető. A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok is később indulnak, megvárva a tűzijáték végét!

Hozzászólások