Keresés
-18O
Győr
2019.05.26., vasárnap (Fülöp, Evelin)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Futnak a hamis edénykészletek Vámosszabadin! Amíg a NAV meg nem állítja...

Futnak a hamis edénykészletek Vámosszabadin! Amíg a NAV meg nem állítja...

Offmedia- 2016.08.04. 10:26
315
Egy hónapon belül másodszor foglaltak le hamis edényeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vámosszabadi térségében. Az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) bejelentett adatok alapján lett gyanús a szállítmány, mivel ugyanaz a budapesti cég volt a címzettje, ahova a nemrégiben lefoglalt szintén hamis edénykészletek tartottak.

A NAV Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú tehergépjárművet. A rakománynak volt érvényes EKÁER száma, de a pénzügyőrök a rendszer adatai alapján gyanúsnak találták a szállítmányt, ezért a tételes vizsgálat mellett döntöttek. A raktérben összesen 1150 darab edénykészletet találtak, melyek megtévesztésig hasonlítottak egy másik cég által forgalmazott termékekre, amit az érintett társaság szakértője is megerősített.

A termékek csomagolása ugyan eltért a legutóbb lefoglalt, ugyanazon budapesti címre indított hamis edénykészletekétől, azonban az edények alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.

A pénzügyőrök a 667 millió forint értékű edényszállítmányt lefoglalták, és versenytárs utánzása bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Hozzászólások